Забраниха дейността на фондацията на принц Хари и Меган Маркъл

Те нямат право да събират или харчат средства за тяхната фондация Archewell

Забраниха дейността на фондацията на принц Хари и Меган Маркъл, като им беше наредено да не събират или харчат средства за тяхната фондация Archewell, след като бяха обявени за престъпници от калифорнийския регистър на благотворителните организации и организациите за набиране на средства. Източник, близък до Archewell, казва пред списание People, че първоначалният чек е изпратен, но не е получен.

На 3 май главният прокурор на Калифорния, Роб Бонта, издал известие за просрочие от името на Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства към фондация Archewell. Според документа, инициативата на Меган и Хари е вписана като просрочена в регистъра поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване. 

Според източник, близък до фондацията, организацията е подала документи навреме, но изпратеният чек така и не е получен. От Archewell разбират за това едва когато е издадена бележка за просрочие. Нов чек е изпратен по пощата и от фондацията очакват проблемът да бъде бързо разрешен и отразен в записите в рамките на следващите седем работни дни. 

Писмото от 3 май от главния прокурор чрез Министерството на правосъдието в Калифорния посочва адреса на фондацията като регистриран в Бевърли Хилс, което е на около два часа от дома на херцога и херцогинята на Съсекс в Монтесито. Archewell е организация с нестопанска цел, създадена от принц Хари и Меган Маркъл след оттеглянето им от кралското семейство през март 2020 година.