Доналд Тръмп е с две номинации за "Златна малинка"

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Гангстерският филм "Готи" с Джон Траволта в главната роля и две документални ленти с участието на президента Доналд Тръмп получиха номинации за наградите "Златните малинки" за най-лоши филми на 2018 г., предаде Ройтерс. 

Комедията за Шерлок Холмс "Холмс и Уотсън" получи 6 номинации, включително за снималите се в нея Уил Фарел и Джон С. Райли, за които бе преценено, че съсипали два от най-обичаните персонажи в литературата.

Учредените през 1980 г. награди "Златни малинки" са като контрапункт на наградите "Оскар". Номинациите за "Златните малинки" се оповестяват ден преди тези за "Оскар"-ите. "Големи горски пожари, опустошителни наводнения, масови стрелби, възможна процедура за импийчмънт на американския президент - 2018 г. бе изпълнена с бедствия - заяви учредителят на "Златните малинки" Джон Уилсън. - След това идва ред да споменем за най-лошите филми през годината."

Доналд Тръмп е с две номинации за най-лош актьор за появата в образа на самия себе си в документалните филми "Смъртта на една нация" (Death of a Nation) на Динеш Д'Соуза и "Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур. Тръмп по-рано спечели "Златна малинка" за епизодична роля на бизнесмен в комедията "Привиденията не го правят" с участието на Бо Дерек.

Сега съпругата му Мелания и съветничката му в Белия дом Келиан Конуей получиха номинации за най-лоши актриси в поддържащи роли за "Фаренхайт 11/9".

"Готи", в който се говори за мафиотския бос Джон Гони, събра едва 4,3 милиона долара приходи в бокс-офиса миналото лято и сега получи 6 номинации, включително за най-лош филм, сценарий, актьор и най-лоша екранна двойка за Траволта и съпругата му Кели Престън.

Номинациите за "Златните малинки" се правят от жури, което включва около 1000 души от 46 американски щата и 27 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината. Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.