Суматоха в Европарламента - депутати грабят пощенски пликове с лика на Плевнелиев

Българският президент взриви вчера с речта си европейските депутати в Страсбург

Пощенските пликове с лика на Росен Плевнелиев, които пуснаха вчера още в Европарламента, депутатите в Страсбург разграбили тиража за минути. Това разказват присъствали на изявата на българския държавен глава вчера.

За любопитната тенденция съобщиха български евродепути във Фейсбук. На плика е отбелязана датата на посещението, както и темите, които се разискват на сесията - проблемите с миграцията; дебат относно затвърждаване на демокрацията в Турция; борбата с тероризма и други.

Росен Плевнелиев, за който се знае, че предпочита сам да подготвя своите речи, взриви Страсбург с позицията си за необходимите действия на Европа и остра критика, насочена към Кремъл. Думите на Плевнелиев бяха прекъсвани на няколко пъти от аплодисменти, а социалистът Мартин Шулц, който ръководи Европарламента с видимо вълнение поздрави Плевнелиев за смелите думи.

Според осведомени изявата на президента е провокирала десетки чужди медии да настояват през следващите дни за интервюта в София с българския държавен глава, съобщава "24 часа".