Свръхдоза лекарства убили легендарния Крис Корнел

Това твърди съпругата му, която първа е сигнализирала за трагичния инцидент

Крис и Вики Корнел

Крис и Вики Корнел снимка БГНЕС

Това твърди съпругата му, която първа е сигнализирала за трагичния инцидент
Рок легендата Крис Корнел не е извършил самоубийство, а е бил повлиян от лекарствата, които взима. Това твърди вдовицата му Вики Караянис Корнел, цитирана от АФП.

Вокалът на Soundgarden и Audioslave бе открит в сряда вечерта скоро след края на шоу в Детройт, висящ на въже в хотелската си стая. Властите решиха, че става въпрос за самоубийство.

Съпругата му обаче твърди, че той по никакъв начин не е показал подобни намерения. Вместо това тя обвинява лекарството, което е взимал, за да се бори с тревогата и депресията - Ативан. Корнел от години се бори с депресията и ефектите от дългогодишната употреба на наркотици, но е бил чист от десетилетие.

Според Вики, която е втора съпруга на музиканта и майка на двете му деца, в последния си разговор с него двамата са планирали семейна ваканция.

"Когато говорих с него след шоуто, забелязах, че завалва думите си. Беше различен. Когато ми каза, че е взел допълнителен "Ативан" или два, се свързах с охраната и им казах да проверят дали е добре", обяснява тя.
Според адвокатите на семейството висока доза "Ативан" може да доведе до параноя и суисидни мисли.