Повод за шопинг - обувките на есен/зима 2015-16

Идват по-студени дни и е време да направим попълнения

Като ахилесова пета на много жени, тенденциите при обувките за студените дни са един добър повод за шопинг и нови попълнения за есента. Вижте кои са топ тенденциите при обувките за есен/зима 2015-16.

Освен в есенния гардероб, дизайнерите внасят нови предложения и в шкафа за обувки. За есен/зима 2015-16 може да сте по-смели и да експериментирате с цветовете. Освен класическото черно, популярни са още червеното, кобалтовото синьо, пастелните тонове, бежовото и бялото.

Материалите също са изключително разнообразни. Срещат се обувки от кадифе, велур, кожа, латекс и дори гумените ботуши правят своето завръщане на подиума. Все така актуални остават оксфордките, които са идеални за първите дъждовни есенни дни. Предни позиции запазват и обувките Мери Джейн (на ток и с каишка около глезена).

Спортните обувки търпят известни промени - модерните кецове са заменени предимно от модели с клиновиден ток.

Популярни са още пънк моделите, както и боти и ботуши на равна подметка. Вижте кои са останалите топ тенденции при обувките за сезон есен/зима 2015-16:

Токчета стилето

Стилето наричаме класическите обувки на висок ток, при които самото токче е по-дебело в горната и по-тънка в долната си част. Височината варира, като тези с по-нисък ток се наричат още "kitten heels" и те също се срещат в колекциите на дизайнерите за този сезон. Токчетата стилето са подходящи за вашата елегантна и по-делова визия.

Обувки от велур

Обувките от велур са част от тенденцията за мода от 70-те. По-трудни са за поддържане, но пък излъчват бохемски шик и се вписват отлично в есенната атмосфера.

Новите чизми

Чизмите бяха хит миналата зима и остават популярни и за този сезон. Забелязват се обаче съществени разлики. Например, тази година чизмите стигат доста високо - до средата на бедрото. Освен това някои от моделите имитират чорап, така че от глезена нагоре обувката е от мек и еластичен материал.

С връзки

Тази година гладиатоските обувки за пореден път попаднаха в летните тенденции. Оказва се, че дизайнерите са открили техни вариации и за зимата. Обувките с множество връзки и кръстосване са сред хитовите попадения за сезона. Независимо дали говорим за боти до глезена или за високи ботуши до коляното, връзките пак владеят модата.

Космати обувки

Може би една от най-забавните (и най-непрактичните) тенденции при обувките за тази есен. Трябва обаче да отбележим, че има модели, при които откровено може да решите, че сте обули животно, а не обувка. Пухената част скрива изцяло ходилото, а дългият косъм стига до земята.

Змийски

Животинският принт като че ли никога не напуска модния подиум, но тази зима при обувките се акцентира конкретно върху една негова вариация, а именно - змийският принт. Обувките с имитацията на змийска или дори крокодилска кожа излъчват елегантност, класа и неподправен стил.

Боти до глезена

Никога не е късно за един нов чифт класически боти до глезена. Освен, че са идеалната обувка за есента, те са подходящи за ежедневен и вечерен стил в зависимост от модела. Тази година дизайнерите предлагат както елегантни боти на тънък, висок ток, така и по-практични варианти с дебел ток.

Сандали с чорапи

Не сме сигурни до колко одобряваме тази тенденция, но очевидно тя е сред любимите на дизайнерите, тъй като се среща в доста колекции. Комбинацията от ефектни сандали на висок ток с памучен чорап в тъмен цвят е сред най-популярните на подиума. До колко би се приела у нас, въпросът е малко спорен.

(rozali.com)