Легендарните Nightwish забиват на фестивала "Варна Мега Рок"

Концерта на финландската банда ще бъде на 19 август тази година

снимка: Blabbermouth.net

снимка: Blabbermouth.net

Финландските легенди Nightwish /Найтуиш/ ще бъдат топ изпълнителите в новия фестивал "Варна Мега Рок", който ще се проведе в морската столица на 18-и и 19-и август на пристанището. Варна ще бъде единственият град в Източна и Югоизточна Европа от турнето им. Това стана ясно днес на съвместна пресконференция на кмета Иван Портних и Цонко Цонев, организатор на събитието,съобщава БТА.

"Благодаря за съвместната инициатива. Варна има нужда от такъв фестивал. Общината ще го подкрепи логистично, защото вярвам, че това събитие ще утвърди имиджа на морската столица като фестивален град. Надявам се събитието да привлече много фенове на рока и да се превърне в традиция", каза кметът Иван Портних. 

"Община Варна няма да плаща нищо за концерта, ще има логистична подкрепа - място, озвучаване. Разчитаме на спонсори", каза Цонко Цонев. По предварителна информация, обявена от Цонев, в концерта ще се включат Глен Хюс, българските групи "Кросфайър", "Кикимора", "Бандида" и "Конкурент". Имената на останалите участници ще бъдат ясни до две седмици. Продажбата на билетите стартира утре - 14-ти февруари, в 24 ч. в "УЕventim" и "Е-TicketsMall". През първите 2 седмици билетите ще се продават на преференциална цена от 70 лева, след което ще бъда продавани за по 90 лв., а от 18-ти юли - за 120 лв. За деца до 12 г. концертът ще бъде безплатен.