Лидерът на ГЕРБ: Сега ни ръководи световният шампион по фалиране на банки, пороят идва (Видео)

 и той преподава в университета по устойчиво развитие. Това каза на брифинг в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Флагман.Бг

„При нас за няколко стотинки разлика имаше протест. Горивата нямаше да дам да мръднат. Сега поскъпват с 2-3 лева“, добави той.

„Ние няма да сме реваншисти, защото това е пагубно за една държава. Има ли омраза, няма шанс за нея“, заяви Борисов.

„Никаква война не им пречи. Инфлацията не е заради това, което се случва в Украйна. Затварянето за две години заради пандемията е пагубно за финансите. Това са измишльотини. Те изпуснаха трите компонента – ток, газ и нефт“, обясни той.

„Хайде да се обединим, за да свалим инфлацията с поне 8% и как да свалим цените на електроизточниците! Няма далавери в нашите сметки“, призова бившият премиер.

Той намекна, че ако се върне ГЕРБ в управлението, ще свали инфлацията и ще регулира системите.

„България влезе в пандемията добре подготвена със силна фискална позиция. Кой ги подготви? Лошия Борисов ли?“, попита Борисов.

Борисов цитира информация от Еврокомисията, според която, държавните разходи излизат извън контрол и предупреди, че е възможна наказателна процедура срещу България през септември

„Данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ. Какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на "Газпром": "Довиждане". Това ни тревожи“, сподели той.

„През следващите 2-3 години колите ще подхвръкват по магистралите като по мини. Ние имаме страхотни професори, доценти, които ако се мобилизират с млада енергия и опит, ще направим много. Не само с индустриалните паркове, а с образованието и обучението", каза още лидерът на ГЕРБ.