Липсата на ефект от заплахите на Кремъл прави режима на Путин все по-слаб

Това коментира бившият министър на външните работи на Украйна

Арсен Аваков

Арсен Аваков

"Путин няма опции да подсили своята позиция. Дори когато използва тактически ядрени оръжия", коментира бившият министър на външните работи Арсен Аваков в Телеграм, цитиран от "Гордон" 

"Нека да разгледаме най-черния сценарий, когато изведнъж в болната му глава се появи желание да използва тактически ядрени оръжия.

Да предположим, че това се случи – прибегне до ядрен удар, след което сяда и си мисли: Какво следва от това? Каква е стратегията? Тогава, когато заплашваш, вдигаш залозите, изпълняваш заплахите си, а няма ефект, ти ставаш по-слаб.

От началото на агресията Путин вече е сменил трима командващи военните действия в Украйна. Един от командирите в един момент каза: „Ние не можем да има успех на четири фронта едновременно. Нека да ги съкратим до два“. Сега изненадващо генералите се върнаха към идеята да руските войски да атакуват от три страни – те казват, че това ще отлече вниманието и създаде объркване сред украинските сили. 

Но проблемът е в това, че ВСУ вече са на границата с Беларус и в района на Харков. Едва сега нашите позиции са по-силни. 

Липсата на ефект от заплахите на Кремъл прави режима на Путин все по-слаб", смята бившият украински министър.

Превод: Faktor.bg