Лорер: Никой няма намерение да кадрува в службите

Даниел Лорер

Даниел Лорер

Никой няма намерение да кадрува в службите. Министърът на транспорта сподели моето усещане, че на Шипка имаше пробив в сигурността и той трябва да бъде обследван, каза днес пред Би Ти Ви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Изказването му беше по повод коментар на президента Румен Радев от днес, че на тържествата за 3-ти март, при които със снежни топки бяха замервани премиерът и председателят на парламента, не е имало пробив в сигурността, а пробив в здравия разум.

"Не е работа на министри да дават оценки за работата на службите, особено когато те са извън техния ресор. Работата на министрите е да се борят с тежката икономическа и социална криза, да създават условия за устойчив икономически растеж, което всички българи очакват", допълни Румен Радев.

Лорер подчерта, че напрежение между правителство и президента няма, а критиките и изразяването на мнения са нещо нормално в една демократична държава. Министърът посочи, че правителството работи като един отбор.

Той коментира, че войната в Украйна поставя цяла Европа пред изпитание и е важно България да е на една позиция с партньорите си от ЕС и НАТО. Той посочи, че при взимането на всички решения акцентът ще е да се гарантират отоплението за хората и минималните щети за бизнеса.

По повод на бежанската вълна, Даниел Лорер подчерта, че е изненадан, че в България има планини от дарения. Според него България е готова за уреждането на статута на украинските бежанци.