Лудогорец отстъпи първото място, Домусчиеви уволниха треньора Стойчо Стоев

Помощниците ще водят разградчани в Лига Европа

Стойчо Стоев

Стойчо Стоев

Собствениците на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви уволниха Стойчо Стоев. Това стана буквално минути, след като отборът завърши 0:0 срещу Славия на "Лудогорец Арена". Както е известно, "орлите" играха цяло полувреме с човек повече заради несъществуващ червен картон на Антонис Стериакис, а накрая чисто попадение на Вандерсон не беше зачетено отново заради засада. Повторенията обаче показаха, че такава на практика няма и голът е редовен. Заради хикса, Лудогорец отстъпи първото място в първенството на Левски, който има 16 точки, с 1 повече от разградчани. 

Слабото представяне на тима, който през седмицата завърши 0:0 на своя стадион и срещу Марибор, се оказаха фатални на Стоев. Така отборът ще бъде воден от Станислав Генчев и Здравко Здравков на реванша в Словения за влизане в групите на Лига Европа. Новината беше съобщена от изпълнителния директор Ангел Петричев.

Стоев напуска Лудогорец за втори път в своята кариера. Бившият треньор на Левски направи златен дубъл с "орлите" през 2014 година, но през лятото на същата година беше уволнен след равенство с Партизан в квалификациите за Шампионската лига. Интересното е, че и тогава срещата се игра в Разград и завърши 0:0. Година по-рано през лятото на 2013 г. отборът влезе за пръв път в историята си в групите на Лига Европа, където постигна безапелационните пет победи и едно равенство в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), Черноморец (Одеса) и Динамо (Загреб). Впоследствие воденият от Стоев тим отстрани Лацио на 1/16 финалите в същия турнир и отпадна на 1/8 финалите от Валенсия.