"Лукойл" с официална позиция след сезиране на прокуратурата по разследване на "Политико"

Компанията спазва стриктно изнасянeтo на нефтопродукти от руски суров нефт по установените квоти и ограничения, се казва в изявлението

"Лукойл Нефтохим Бургас" изнася нефтопродукти, произведени от руски суров нефт, като спазва стриктно рамките на установените квоти и ограничения.

Това се казва в позиция на компанията. В нея се казва още, че всяка партида продукти се изнася под контрола и след предварителното одобрение на Агенция "Митници".

"Лукойл Нефтохим Бургас" ще окаже всякакво съдействие за провеждане на професионално и безпристрастно разследване, защото то ще опровергае всички неверни твърдения срещу Дружеството, пише още в позицията.

Тя е по повод съобщението от по-рано днес, че депутатите Делян Пеевски от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ са сезирали прокуратурата по разследване на "Политико" за незаконен износ на руски петрол от "Лукойл" България.

Сигналът до прокуратурата е за това, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, включително и в страните от Европейския съюз, горива, които са произведени от руски петрол.