Лява истерия след доклада на Министерски съвет: Малоумие, почти обявиха война на Русия

Правителството изпълнявало нареждания на презокеански господари и „Америка за България“

Истинска истерия обхвана левите медии и журналисти, след като стана ясно, че правителството е приело и внесло в Народното събрание доклад, който посочва, че руските действия застрашават основната цел за единна, свободна и мирна Европа, от която и ние сме част. Левите медиатори обаче манипулативно интерпретираха този акцент от доклада, раздухвайки антибългарска кампания, обвинявайки ни в русофобия и липса на историческа признателност. Реално става дума не за Русия и народа й, а за опасната за нас и света политика на режима на Путин, която е проблем и за самите руснаците.

Ето как реагираха флагманите на лявата мисъл:

Светлана Шаренкова пред „Епицентър“:

svetlana_6arenkova.jpg

"Правителствен доклад за националната сигурност се оказа изпъстрен с несъвместими със здравия разум русофобски заклинания, познати ни от епохата на Студената война. „Русия ни е враг, тя е опасност за България и региона”, твърдят някакви държавни чиновници, припявайки на вашингтонски и брюкселски лобисти.
И каква е тази терминология?
Даже Тръмп не използва толкова остра реч срещу Северна Корея, а нашите управници почти обявиха война на Русия?
 На същата Русия, която ни освободи, с която заедно ще честваме тези величави събития отпреди 140 години, с която имаме дълбоки човешки, духовни, политически, стопански връзки, с която имаме вековни специални отношения и нямаме интерес да сме врагове!
Дали политиците, които официализират с вдигане на ръка този пасквил, разбират какво гласуват?! Тези, които обявиха, че Русия е наш опасен враг, обикновено за пред народа говорят друго.
 Премиерът Бойко Борисов, приел позата на голям геополитик, обича да твърди, че е за развитие на българо-руските отношения, че иска в Черно море да плуват платноходки, а не бойни кораби. Военният министър Каракачанов обещаваше да коригира курса на предшественика си Ненчев!? Теменужка Петкова пък настоява за интензивно развитие на енергийните отношения с Москва, а колежката й Николина Ангелкова често повтаря колко важни са руските туристи за българската икономика.
 А къде са патриотите? Къде е Волен Сидеров, който откриваше предизборните си кампании в Москва? Къде е герберът Красимир Велчев, който на събора на язовир „Копринка” се обясняваше в любов на Русия? Всички те мълчат гузно. Това е политическа шизофрения и човешки позор за управляващата върхушка!“

Антон Кутев пред „Дума“:

anton_kutev.jpg

"Четох доклада. Написаното е груба грешка от страна на правителството, за съжаление, не е първата. Не вярвам и да е последната. За пореден път показваме неадекватност и се надявам да няма трайни последствия. Правителствата на ГЕРБ показват склонност към антируско настроение, а българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски, и английски език. Това, че поддържаме и бихме могли да поддържаме отношения с Москва, не значи, че се отказваме от евроатлантическата посока на България. Напротив, именно това, че сме членове на НАТО и на ЕС, означава, че можем да бъдем моста между световните сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история. Има много неща в националния ни интерес, които са свързани с Русия. Това означава, че България, защитавайки националните си интереси в рамките на НАТО и ЕС, трябва да поддържа добри отношения и с Русия. Няма истини, които премълчаваме. Въпросът е в поставянето на ясни основи на отношения. Не съм убеден, че в момента те са равностойни между България и Русия. Констатациите в доклада са написани с цел определени политически сили в Европа и света да чуят това, което искат, защото управляващите у нас са зависими в известен смисъл от тях“.

Стефан Северин, пред „Поглед.инфо“:

stefan_severin.jpg

 „ ГЕРБ и Патриотите обявиха Русия за една от основните заплахи за България”. С КАКВИ ОЧИ ЩЕ ОТИДЕШ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО? ЖАЛЪК ПЛАЗМОДИЙ! ЕТО ТЕКСТЪТ, ПОДПИСАН ОТ БЯЛОТО ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ: „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности. Към това се добавят и продължаващите конфликти в периферията на Европейския континент и съседните региони, които се превръщат в източници на трайна нестабилност и сигурност“, посочва документът, НАПИСАН В ЕДНО ПОСОЛСТВО И подписан от министрите и лично от премиера Бойко Борисов.
ЧЕСТИТО, КРЕТЕНИ!“

Петър Волгин, фейсбук: 

volgin.jpg

„Решението на българското правителство да нарече Русия "основна заплаха за националната сигурност" не просто граничи с малоумието. То е директно цопване в малоумието. Взелите това решение приличат на безмозъчни слуги, които дори не могат да угодят както трябва на господарите си. В случая на презокеанските си господари. Да, в България е пълно с агенти на чуждо влияние. Само че това влияние няма нищо общо с Русия. Министерският съвет, всичките министерства, изобщо всички държавни структури, са пълни с храненици на "Америка за България" и безброй други американски явни и тайни организации. Много от работещите в големите медии и в разните либерални НПО-та също са с промити от американската пропаганда мозъци. И правят същото с мозъците на зрителите, слушателите, читателите. Именно това е влиянието, което е наистина опасно за България. Но на него никой да противодейства. И как да противодейства, когато цялата администрация и т.нар. "гражданско общество" са на доларова хранилка“.