Любомир Кючуков: С промените в Русия Путин вече няма да упражнява, а ще контролира властта

Дмитрий Медведев обира всички негативи на Кремъл

Любомир Кючуков

Любомир Кючуков

"Промените в Русия, с които Владимир Путин няма да е президент след 2024 г. означава, че той няма да упражнява, но ще продължи да я контролира. Разликата е, че вече не се готви преотстъпване на властта на политик, както беше с Дмитрий Медведев, защото отпада думичката "подред" в текста, че никой няма право да е два пъти президент". Това каза директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков пред Нова ТВ.

"Няма революционна промяна – парламентът съгласуваше премиера, предложен от президента. Това пак ще се случва, но на краен етап. Държавното устройство в Русия остава президентска република. Големите проблеми на Кремъл са икономически и политически. Има забавяне в изпълнението на национални проекти. В момента се търси промяна. Неслучайно новият премиер има облика на технократ и мениджър", каза още Кючуков.

"Няма да има промяна в международен план и в международната политика. Дмитрий Медведев вече няма да има това влияние, защото пое всички негативи в сферата на образованието, здравеопазването и пр.  Големият проблем на Русия е голямото  разминаването на доходите в Москва и в останалите градове. Владимир Путин интегрира олигарсите в сегашното управление. Той няма опозиция в Русия", коментира Кючуков.