Любомир Стефанов: Президентът е българският мегафон в хибридната война, с "Възраждане" работят със страховете на хората

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Политологът Любомир Стефанов заяви пред Нова нюз, че президентът Румен Радев и „Възраждане” работят със страховете на хората. Той визира искания референдум на партията за еврото.

"Президентът си играе по собствената писта. Целта ще я видим тепърва. Правят се опити за политическо инженерство, не бих казал, че е свързано със собствен политически проект. Опитът му трябва да го е научил, че да отцепва кметове и да прехвърля авторитет към други не води до нищо добро. Радев продължава да има проблеми с тълкуването на войната в Украйна. Очаквах Зеленски да го пита накрая на срещата им, дали още смята, че Крим е руски. Радев волно или неволно участва в хибридната война като българския мегафон. Не мисля, че той го разбира така. В момента се чувства леко пренебрегнат, защото преди ходеше на срещи, защото нямаше", каза още политологът.   

"Гражданите искат еврото и по тази тема няма разделение в обществото. Хората няма да станат по-бедни и няма да има по-висока инфлация. Политиците да си извадят прашасалите умения да обяснят на гражданите йайво след с влизането в Еврозоната", допълни Стефанов.