„Любовта цав“ - един филм за личните радости и творчески драми на Крикор Азарян

Днес от 18.30 часа в столичното „Кино Влайкова“ ще бъде премиерата на документалния филм за емблематичния български режисьор Крикор Азарян.  Режисьор на лентата е Росен Елезов, сценарият е на Хелия Чавдарова, а оператор на филма е Цветан Недков.

Заглавието на филма е „Любовта цав“, и то е търсено неслучайна, защото, по думите на Хелия Чавдарова, за да бъде разбрано значението на арменската дума, хората трябва да гледат филма. 

„Любовта цав“ е откровен разказ за личните радости и драми в живота на родения в Пловдив Крикор Азарян. Той е художествена препратка към творческите му търсения, запечатани в трилогията „Чайка“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“. Чрез тях зрителят ще има възможността да се докосне до вълнуващия вътрешен свят на режисьора, за това как се раждат спектаклите му, как общува с актьорите и как изгражда своите герои. 

Това е третият документален филм на Елезов, Чавдарова и Недков. Наскоро в поредицата „БНТ представя“ бяха излъчени техните филми „ Ритуалът на Въло Радев“ и лентата  "Цветният скитник“, посветена на култовия музикант и певец Георги Минчев.