Мадона заклеймена заради коспирации за Covid-19

Мадона

Мадона

Видео клип, който Мадона споделила в личен си профил, обозначавайки го като носещ невярна информация и е предложила линк към факти, които я опровергават, бе скрит от социалните мрежи.

Изтритият пост на певицата съдържал следната информация:

"Истината ще ни направи свободни! Но някои хора не искат да чуят истината. Най-вече хората с власт, които правят пари от това дълго отлагане на пускането на ваксината срещу COVID-19, която е доказана и е готова от месеци. Те най-вече налагат контрол чрез страх над хората и правят богатите още по-богати, а бедните още по-бедни и болни. Тази жена е моят герой! Благодаря ти, Стела Иманюил!" 

Стела Иманюил е лекарката, представена от поп звездата в изтритото видео. Тя е лекар със седалище в Хюстън и твърди, че е излекувала 350 пациенти с хидроксихлорохин и че носенето на маски не е необходимо. Иманюил е и един от докторите, включени в клип, посветен на лекарите, борещи се с коронаворуса със заглавие "Американските фронтови лекари". Гледан е от милиони хора преди да бъде отстранен от платформи като Twitter, YouTube и Facebook за "споделяне на невярна информация".

Певицата Ани Ленъкс е осъдила Мадона за този пост и написала в профила си: "Това е пълна лудост! Не мога да повярвам, че подкрепяте тази опасна шарлатанка. Надяваме се сайтът ви да е хакнат и да го обясните ... "

Екипът на Мадона не е отговорил с никакъв коментар.