Македонски журналист: „Българизацията“ е наратив, използван от македонските лъжепатриоти

„Лъжепатриотите убиха патриотизма"

„Асимилацията и българизацията са форми на популизъм, използвани от македонските лъжепатриоти, които вървят срещу интересите на собствения си народ.“ 

Това написа македонският журналист Ерол Ризаов в своята рубрика "Разпознахте ли истинския патриот?".

"24 часа в седмицата слушаме речи, които призовават към единство, зад които разпознаваме само призив към разделение и омраза, речи, които призовават към епохални открития за уникалността на македонския народ с идентичност отпреди 3000 години. Непрекъснато звучи силна тревога за спасяването на Македония от опасността да загуби своята идентичност, език, писменост, история, опасност от асимилация и българизация, опасност от вътрешни врагове и чужди наемници, опасност от двулична и протекционистка Европа, опасност от Америка и НАТО, опасност от всичко, което мисли различно от върховните патриоти.“ - посочва Ризаов.

Давайки уроци за това какво е истинският патриотизъм на "хилядите самопровъзгласили се патриоти", Ризаов ги призовава да гледат само напред в историята и да не се "подвеждат" по миналото: "Хилядите самопровъзгласили се патриоти започват да лъжат още щом споменат народа. Те никога не са се интересували от бъдещето, а само от миналото, тъй като то е запечатано в главите им от традициите и идеологизираната история. Единственото мерило за героизъм стана да излязат на своите телевизионни канали и социални мрежи и да започнат яростна атака срещу предателите и враговете на Македония. Браво за такъв героизъм, който не е застрашен от никого и от никаква опасност."

„Лъжепатриотите убиха патриотизма, пропагандирайки героизъм и геройство, сякаш сме във война с вътрешни предатели и външни врагове. Те казват, че френското предложение е било голяма лъжа и че изборите през май не са били борба между Европа и изолацията. Християн Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, казва, че това са били избори между Ахмети, Груби, Османи, Зечевич, Маричич, Пендаровски и Ковачевски, от една страна, и ВМРО ДПМНЕ и коалиционните партньори, от друга. Гражданите ще изберат в коя държава искат да живеят. Дали тази страна, която вие блокирате от години, няма да се присъедини към ЕС?“ - казва още Ризаов.

„Едно е 100% сигурно: ако загубят (ВМРО-ДПМНЕ) изборите, отново ще блокират реформите за членство в ЕС, за да не се отклони Македония от тяхното безсъние. Ако спечелят, ще станем свидетели на повторение на епохата на грузинците. Е, това са нашите патриоти, които няма да съществуват, ако не си измислят предатели и врагове.“ - отбелязва македонският журналист. /БГНЕС