Мартин Димитров: Безсмислени са всякакви теории на конспирациите около "Булгаргаз"

При ескалация на напрежението Русия-Украйна, хранилището в Чирен трябва да бъде пълно, за да имаме резерв

Мартин Димитров

Мартин Димитров

Безсмислени са всякакви теории на конспирациите около "Булгаргаз". Това каза в интервю за БНР депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров, който е председател на Комисията по икономическа политика и иновации.

"По въпроса с енергетиката трябва да се сложи ред и това става по следния много ясен начин – имаме Комисия за енергийно и водно регулиране, а тя на практика е в нов състав и трябва да започне регулярни проверки не само сега на всички енергийни борси – и на газовата, и на тази с тока. Тези проверки трябва да станат системна практика, защото виждате иначе какво се получава. Всякакви хора разказват някакви истории и се получава една безкрайна престрелка в медиите. Има нужда от силен регулатор, който сега да излезе в края на месеца с доклад и да обобщи практиките. Призовавам публично - след проверката да отговорят на всички тези въпроси".

"Предвид това, което прави Русия, събирайки огромни военни сили на границата с Украйна, България трябва да е готова и да има резерви - газохранилището в Чирен трябва да бъде пълно". За това призова депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров:

"Държавата и съответните органи трябва да направят всичко възможно това да се случи по най-бързия начин. Ние трябва да бъдем готови при ескалация на напрежението".