Мартин Димитров: Комуникацията в коалицията драматично трябва да се промени

Ситуацията е сложна - в условия на война никой не иска да управлява, смята депутатът от ДБ

Мартин Димитров

Мартин Димитров

Колкото може трябва да се свършат добри дела от тази коалиция. Ситуацията е много сложно – в ситуация на война, никой не иска да управлява. Комуникацията в коалицията драматично трябва да се промени, по-често да се правят срещи, да се вземат общи решения. Затова нека търсим решенията, отколкото скандалите. 

Това коментира в студиото на Нова ТВ депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров и допълни, че в противен случай досега опозицията е щяла да поиска поне няколко вота на недоверие. 

Икономистът потвърди, че ще ума увеличение на пенсиите, това зависи обаче от сметките и бюджета. Предвидени са 2 млрд. лева за  антикризисните мерки, които предстои да бъдат представени след като бъдат обсъдени днес в коалицията, посочи  Димитров.

Депутатът подчерта, че от ДБ държат на няколко неща, които се отнасят до ДДС; законна лихва за забавени плащания, които имат наказателен характер и може един човек в затруднение да бъде превърнат в длъжник и да се намали ДДС за парно, ток и газ, като въпросът по думите на Димитров е за колко време да се приеме тази мярка.
Нулева ставка за хляба не е резонна от гледна точка на европейското законодателство. Тя няма да доведе до намаляване на цената на хляба, тоест няма да има ефектът, който хората очакват, смята икономистът.