Подпалвачът на войни влезе в храма "Христос Спасител", но с какви очи погледна Бог на Възкресение?

Руският президент се въздържал да направи изявление

На Възкресение Христово главният виновник за вината в Украйна, за масовите убийство, изнасилвания и мадерства на руската армия, влезе днес в храма "Христос Спасител" в Москва, присъства на великденска служба, отслужена от Руската православна църква. Скандалното е, че войната в Украйна и извращенията на руснаците се подкрепят твърдо от така наречения патриарх Кирил (Гурдяев), който не осъди "специалната военна операция" на президента в Украйна

За присъствието на Владимир Путин в храма съобщава съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс. Агенцията отбелязва, че Путин, облечен в тъмносин костюм, бяла риза и тъмна вратовръзка, стоял в московската катедрала "Христос Спасител", държейки запалена червена свещ, което се вижда на излъчваните на живо кадри от среднощната литургия.

Руският лидер се прекръсти няколко пъти по време на церемонията. Когато патриарх Кирил обяви "Христос Воскресе", Путин се присъедини към останалите членове на паството с "Воистину Воскресе".

В Украйна обаче думата "възкресение" не е еднозначна, защото милиони са прогонени от разрушените си домове, семействата са разделени, а броят на невинните жертви в тази жестока и цинична война тепърва се изяснява. 

Ройтерс отбелязва, че руският президент не е правил изявления.

На Великденската служба до президента на Русия е бил и кметът на Москва Сергей Собянин.