Майко мила, БСП щяла да ни изхранва! Не, мерси. Помним Лукановата зима и Виденовия апокалипсис

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

„Ако имахме управлението и бях премиер, щяхме да осигурим изхранването на българите. Имаме земя и хора, с които можем да си осигурим прехраната.” Коментарът е на председателя на БСП Корнелия Нинова днес в студиото на БТВ. Изглежда социалната изолация от пандемията от коронавирус засяга най-много левите в България, защото неадекватните им изявления следват едно след друго тези дни, коментира Христо Христов в desebg.com.

В петък издигнатият от БСП президент Румен Радев да е на пук на правителството призова за по-бързо връщане към нормалното към нормалния ритъм на живот, производство и свободно предвижване на хора и стоки при условие, че здравните експерти предричат пикът на заразата да предстои през този месец.

Плашилото с "мизерията" и "глада"

В това изявление държавният глава си позволи да плаши хората, с твърдението, че „мизерията не е спасение от вируса. Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от самия коронавирус”.

Специално излязох да обиколя няколко квартални магазина, тъй като не бях излизал близо седмица, и никъде не видях затворени магазини за хранителни стоки, нито празни рафтове в тях. С майка ми, която е на село и се справя с 200 лв. пенсия от труда ѝ по времето на „прекрасния социализъм”, се чувам всеки ден по телефона. Питам я: „Майко на магазина има ли всичко?” Отговаря ми, че има, че пускат по един клиент и след него веднага дезинфекцират.

Значи и извън София, в най-малките населени места, съвестните и отговорни хора са създали ред и спазват изискванията. Няма липсващи хранителни стоки.

Румен Радев изглежда видимо добре нахранен. Да не би пък кюфтетата в резиденция „Бояна” да са свършили? Или е гледал много цветни филми? Не знам.

Но определено твърденията му за „мизерията” и „глада” са манипулативни и изключително спекулативно хвърлени в ефира.

ninova_lost_bulgaria1.jpg

Същото е положението и с Корнелия Нинова – да говори, че те, от БСП, щели да изхранят българите” е също толкова манипулативно, колкото това на президента.

Как БСП ни "изхрани" през 1990 г. в Лукановата зима

В случващото в момента изобщо дебатът не е за изхранване, липсващи стоки, камо ли глад. Двадесет дни след началото на извънредното положение спестяванията на хората са на сигурно място, няма и помен от хиперинфлация. Има други проблеми, но те не са „мизерия”, „глад” и „изхранване”. Да си предлага обаче БСП в лицето на лидера ѝ Корнелия Нинова услугите да ни изхранва, ако са на власт, е прекалено нагло.

Не, мерси. Защото помним как същата тази БСП ни „изхранваше” през 1990 г. с празни магазини, неспирни опашки, шокови цени.

opashki_hrana1.jpg

Време, останало в историята като гладната Луканова зима. Ехо, Нинова, Радев, това е глад и мизерия.

Мизерията при БСП и Виденов - 12 долара заплата и 4 долара пенсия

Помним и как БСП ни „изхранваше” по време на печалното си еднопартийно управление начело със своя лидер Жан Виденов (1995-1997). 

trud2.jpg

Истински апокалипсис – стопени спестявания от хиперинфлацията, средна заплата от 12 долара и пенсия от 4 долара, фалирали банки, фантастични цени, липса на хранителни стоки и бензин, зърнена криза.

Помним и как приключи краткото, но изключително показателно последно управление на БСП (в коалиция с ДПС) с кабинета Орешарски – с фалита на КТБ и натоварването с 6 млрд. лева гърбовете на българските данъкоплатци. 

trud3.jpg

Да благодарим на Господ, че точно сега, в това изпитание, обхванало целия свят, БСП, специализирала в създаване на  обществени бедствия, не е на власт и няма да ни „изхранва” както го стори при „управленските” ѝ катастрофи през 1990 г. и 1996 г.

demokracia1.jpg

demokracia2.jpg