Медии опровергават информацията, че Заев подава оставка

Зоран  Заев

Зоран Заев

Македонският премиер Зоран Заев не е подал оставка, заявиха пред сръбската агенция Танюг от кабинета на министър-председателя на Македония Зоран Заев, цитирани от сръбското издание на руската агенция Sputnik и "Фокус".

Попитанo от Танюг дали информацията, предоставена от определени медии, че премиерът Зоран Заев е подал оставка е вярна, македонското правителство отговори, че информацията е неточна.

"Точната информация е, че Заев не е подал оставка", е било отговорено на Танюг.

Според македонската информационна агенция МИА Заев в момента провежда интензивни консултации на различни нива, след решението Европейския съвет да не започва преговори със Северна Македония.

Според предишна неофициална информация на Sputnik, Заев бил депозирал оставката си и е уведомил за това чуждите посолства.

По-рано председателите на две албански партии призоваха правителството да подаде оставка заради провала си да получи дата за началото на преговорите с ЕС.

За това призоваха председателят на Движението БЕСА Билал Касами и лидерът на Алианса на албанците Зиядин Села.

Председателят на бившите управляващи ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски пък обяви, политиката на правителството е насочила македонския народ към много отстъпки и отрицание от своята идентичност.

"Решението да не бъде дадена дата е поражение, но не поражение за народа, а за политиките на Заев и това правителство, което е пропито от престъпност и корупция", каза Мицковски.