Лекар от Спешната помощ в София почина от COVID-19, преди седмици реанимирал пациент

Д-р Юлиян Стамов е на 42 години

Още един лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в София е починал след заразяване с COVID-19.  Д-р Юлиян Стамов е преминал 10-дневно лечение и след като е бил интубиран, е починал. За БГНЕС говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска обясни, че лекарят може да се е заразил от пациент, но не е невъзможно това да се е случило и от бутон на „умен светофар“. Сунгарска поясни, че д-р Стамов е бил с тежка симптоматика.

„Той беше с температура, задух, втрисане. Наш екип го откара в "Пирогов". По-късно там той беше интубиран, но днес, около 10 дни след приемането му, угасна“, каза Сунгарска и добави, че той е бил добър човек и дългогодишен техен колега.

Медикът е несемеен и без деца. Все още не е ясно кога колегите му от Бърза помощ ще си вземат последно сбогом с него.

"Поклон пред д-р Юлиян Стамов, дългогодишен спешен медик. Ще ми липсва професионализма ти и срещите ни в спешното", написаха колегите на починалия специалист. 

Трогателен пък бе постът на колежката му Венета Комитска:

"Днес загубихме още един лекар, колега, приятел и много добър човек, покосен от Ковид!
Сърцето ми е разкъсано от болка! Случи се! След реанимация на тежко болен пациент от Ковид преди седмици; толкова бързо загина! Загубихме - Теб и твоето добро сърце!"