Медици предупредиха: Руски алтернативен "лекар" прилага опасни терапии у нас, жена загуби гърдата си

Здравното министерство не може да хване шарлатанина, който не е регистриран, призоваха МВР и прокуратурата да се заеме със случая

Български лекари алармират, че руснак, който гастролира в страната ни, се представя за медик. Той твърдял, че можел да лекува рак и още куп други болести. Онкологът проф. Елена Александрова разказа пред БТВ за зловещ случай у нас.

"Жена е потърсила помощ от мнимия "лекар". Тя е имала рак на гърдата. Той е започнал да я лекува с глад и с алтернативни, според него методи. Туморът е доброкачествен, но заради това, че не е лекуван правилно и не е потърсена компетентна помощ, е нараснал до 3 кг. След като отива в болница, е било невъзможно да оживее, ако не бъде премахната гърдата ѝ. Това е можело да не се случи, тъй като става въпрос за доброкачествен израстък", категорична е проф. Александрова.

Тя призова пациентите да внимават и да не се доверяват на подобни самозвани знахари. От Здравното министерство пък казаха, че няма как да контролират шарлатаните, тъй като става дума за лица, които не са регистрирани при тях и по-скоро с измамниците трябва да се заемат от МВР и прокуратурата.