Михаил Миков загатна с половин уста, че може да участва в нов ляв проект

Михаил Миков

Михаил Миков

Не е изненада моето напускане на БСП след като партията от идея беше овладян от един лидер. Не е имало оставка. Това е подигравка с морала, с разбирането за нормалност не само в политика. Това заяви в студиото на Би Ти Ви бившият лидер на БСП Михаил Миков

Става дума за едно голямо разминаване между хората в и извън БСП. Защото идеята е изчезнала, т.е. партията. Битката с вътрешнопартийни врагове е от много години, добави той.

Тук не става дума за несъгласие с лидера…Не съм спестявал критиките. Дълбоко е разбито моето разбиране за БСП, как тя функционира идейно и защитава нечии интереси. Мен не ме смущава оставането на Нинова и кръга около нея. Не е въпросът с председателя, а с членовете на партията. На конгреса единственият въпрос беше как да оцелее лидера. Това не е партия на идейна основа, а група от хора, които иска да пази някакво статукво. Например Румен Овчаров не ми е другар, така го усещам, а имам много другари извън БСП, аргументира позицията си политикът.

Върви процес на разправа с цели организации на БСП, избиха се помежду си. Давам възможност с моето излизане да не тормозя хората с присъствието си. БСП изгуби моралното право да бъде център на лявото, посочи Миков.

Запитан дали е готов да се включи в нов ляв проект, бившият лидер на БСП отклоняваше разговора, като обясни: Аз левите идеи си ги имам. Хора като мен имат нужда от формации, от представителство на техните интереси. Много се говори за нова лява партия…Важният въпрос е коя формация или група от формации, ще станат изразители на интересите на левите хора. Много хора могат да оглавят една лява формация, но тук става дума за идеи, за лидерски идеи… Когато видя кои хора са в нея и с какви идеи ще реша дали ще вляза в нова лява формация.