Мик Джагър призна: Продължавам да се забавлява на сцената дори и на 80

„Колко е неприятно да остаряваш“ е една от известните песни на фронтмена на Rolling Stones

музикалната легенда: снимка: БГНЕС

музикалната легенда: снимка: БГНЕС

Какво е усещането за Мик Джагър да се върне на турне, пеейки, танцувайки и разхождайки се по концертните сцени на стадионите на 80-годишна възраст?

„Все едно да съм на сцената на 78 години“, каза фронтменът на Rolling Stones, който вълнува публиката повече от 6 десетилетия, ден след като изнесе концерт в Бостън.

„Трябваха ми няколко концерта, за да вляза в ритъма, но сега вече сме в него“, каза Джагър. „Чувствам се добре.“

През 60-те години на миналия век той изпява „Колко е неприятно да остаряваш“. Но певецът, който на 26 юли навършва 81 години, все още се забавлява и няма намерение скоро да спре да се развлича.

В момента групата е на турне в САЩ с „Hackney Diamonds“ и ще търси възможности да свири в други страни през следващата година.

„Ще обмислим тези предложения, къде ще отидем и къде ще бъде забавно, разбирате ли? Може да е Европа, може да е Южна Америка, може да е навсякъде“, заяви звездата.

Джагър каза също, че Rolling Stones вероятно скоро ще издадат още нова музика.

Настоящото турне носи името на високо оценения от критиката албум, с който групата дебютира през октомври миналата година и който е първият нов материал на британските рокаджии от 18 години насам.

На всяка спирка Джагър командва сцената в продължение на два часа заедно с колегите си от групата Кийт Ричардс, 80-годишен, и Рони Ууд, 77-годишен. Феновете казват, че Джагър все още изнася енергично представление, изпълнено с вихрени движения, потропвания, спринтове и световноизвестната си самоувереност.

В рецензия, озаглавена „Rolling Stones наистина може никога да не спрат“, вестник New York Times пише, че Джагър, който е участвал в шоуто на футболен стадион в Ню Джърси, изглежда е станал по-енергичен с напредването на вечерта.

Откъде намира такава енергия?

„Просто се наслаждавам“, казва Джагър. "Наистина, това е отговорът. Просто ми харесва да го правя.

"Получава се този обратен контакт с публиката. Виждаш, че те се забавляват, ти се забавляваш и това ти дава много повече енергия", добави рок звездата. | БГНЕС