Миков: Безпринципно и непочтено е да видим БСП и ДБ в коалиция

Михаил Миков

Михаил Миков

"Безпринципно и непочтено е да видим БСП и ДБ в коалиция. Става въпрос за различни политически философии, това е размиване на ясните политически линии. Базисна концепция за ДСБ и ДБ е антикомунизма", коментира през Нова нюз бившият председател на НС и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

Той попита защо няма промени в Закона за обществените поръчки след като се твърди, че има корупция.

"Коалицията на ПП не дойде с особено голямо доверие. Със 7-8% от всички избиратели състави правителство. Управляваха 6 месеца без законодателна програма. Нескопосано и лицемерно е да твърдиш, че ще свършиш нещо, което не си направил последните месеци", смята той. И допълни, че проектът на Стефан Янев е националконсервативен, което няма да му позволи да повлияе много на политиката. 

"Все повече основания има да се говори, че преговорите са имитационни, за да се отиде на избори през октомври. България се обърка от липсата на ляво и дясно. ПП изчерпаха доверието на гражданите. БСП се е превърнала от традиционна, голяма партия в малка, изгубила облика си и всеядна, страхуваща се от избори", подчерта Миков. 

По думите му няма как да се черпят аргументи от вече сринато доверие.

"Абсурдно е да казваш, че премиера на ПП не става, а пък твоите министри са много добри, те са управлявали в едно правителство. Философията на егоизма на отделните формации доведе нещата до тук. Трябва да се върнем на полето на идейното, но не съм убеден, че изборите ще променят нещо. Ако това не се случи, ще продължи намесата на едрия капитал. Водачите на лидерските проекти не се съобразяват много с демокрацията", заяви Михаил Миков.

Според него разходите за отбрана ще повлияят негативно на обществото и ще породят тежки икономически проблеми.