Милошоски: Правителството договаря амнистия за Груевски, за да помага за приемане на конституционните промени

"Амнистия за тези, които крадяха"

Антонио Милошоски

Антонио Милошоски

„Правителството, оглавявано от Ковачевски и Ахмети, преговаря за амнистия за Груевски, с цел той да повлияе на разделенията във ВМРО-ДПМНЕ и евентуално да им помогне да прокарат конституционните промени“, каза днес депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Политикът каза, че промените в Наказателния кодекс не са случайни, а имат двойна цел: първо да амнистират служители от сегашното правителство, „които за съжаление ограбиха държавата през изминалите години“, и второ – „да повлияят на процесите, свързани с Груевски“.

„Промените в Наказателния кодекс са договорени от СДСМ, ДСИ и лица от по-малките политически партии, които искат разделение в опозицията. Али Ахмети също публично заяви това твърдение, умишлено или случайно, в интервю. В изявлението на Ахмети се подчертава, че ВМРО-ДПМНЕ, оглавявана от Мицкоски, нито е преговаряла за промените в наказателния кодекс, нито е съгласна против промените в наказателния кодекс и също така е против промяната на конституцията под българска диктовка.“ - каза Милошоски.

Той смята, че "с това действие СДСМ и ДСИ имат за цел да амнистират двама бивши премиери, а от друга страна да променят съдебните закони, които биха създали лична облага и защита на сегашните служители на СДСМ и ДСИ".

„Дневният ред на СДСМ и ДСИ през следващия период има две основни политически цели. Едната цел е да се спасят чиновниците и да има амнистия за тези, които крадяха и злоупотребяваха с длъжността, а втората е да използват Груевски за фрагментация във ВМРО-ДПМНЕ и по този начин да си улеснят евентуалното приемане на конституционните промени.“ - посочи депутатът. /БГНЕС