Министерство на земеделието: Посади надежда, купи елхичка

Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда", се съобщава на сайта на Министерството на земеделието.
Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата.

На откриването на кампанията, което ще бъде в зала „Голям колегиум“ на МЗХГ от 9 ч. на 9 декември, ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и заместник-председател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева и председателят на Сдружение „Аутизъм Днес“ Владислава Цолова. Копирано от standartnews.com