Ивайло Мирчев сравни президента с политически Торбалан, който насажда страх

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

"Президентът се е превърнал в Торбалан на българската политика". Това написа във Фейсбук депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев по повод последните изказвания на държавния глава по адрес на правителството. По думите му, Радев упражнява властта си, насаждайки страх сред хората. Ето какво сподели народният представител в социалната мрежа: 

"Властта на Румен Радев е власт, упражнявана чрез страх. Плашеше ни, че ще останем без газ и ще мръзнем и гладуваме. Останахме ли без газ? Плашеше ни, че ще бъдем въвлечени във война, ако подкрепим Украйна с оръжия. Виждате ли да сме във война? Плашеше ни, че ще се разпадне държавата без неговите служебни кабинети. Не виждам да сме се разпаднали. Единственото, което виждам, е, че президентът се е превърнал в Торбалан на българската политика. Един Торбалан от приказките, който при всеки повод, а често и без повод вади торбата със страховитите предсказания и после заплашва с народния гняв несъгласните с него. Сякаш целта е да стане като в онзи виц, където цирковият номер завършил с “всички в л@йна, а той - в бяло".

Ако слуша само него, човек ще реши, че единствените успешни кабинети в тази държава са служебните, а единствената разумна политика - президентската. Страхът на хората обаче рано или късно се изхабява и има опасност да се обърне срещу онзи, който го използва за собствените си цели. Защото хората имат нужда от конструктивна посока, не от размахан пръст".