Митко Щерев: Песента ми, която изпълнява Радев, не е писана по специален повод. Илия Ангелов: Някой му е подсказал акордите

Митко Щерев и Илия Ангелов, снимка: BG-NewYork.com

Митко Щерев и Илия Ангелов, снимка: BG-NewYork.com

Композиторът и създател на "Диана експрес" Митко Щерев, както и вокалистът на групата Илия Ангелов коментираха пред Faktor.bg музикалните заложби на Румен Радев. Припомняме, че вчера излезе клип, в който президентът празнува победата си с китара в ръка, свирейки и и припявайки парчето на бандата Щерев "Признание". 

"Няма никакъв повод за написването на парчето. Просто поетът Стефан Банков ми даде текст и аз седнах и композирах музиката. Песента беше написана като сингъл и много по-късно влезе в албума "40 години Диана експрес - 10 златни хита", издаден през 2016 г. Първият вариант е изпят от Георги Станчев, след това я записахме с Илия Ангелов", заяви Митко Щерев.   

"Изпълнението на Румен Радев е автентично. Човекът си свири и си пее, доколкото може, защото четох коментари на хора, които казват че е пуснат запис, което не е така. Това не е моят глас, нито на Георги Станчев", пошегува се Илия Ангелов. "На 99% уцелва акордите, малко му е трудничко, но явно някой му ги е показал. Това заслужава уважение, защото в крайна сметка не е много лесна песен като хармония. Аз за първи път изпях песента през 1981 г., когато изпълнявах целия репертоар на групата. Записахме песента отново с леко пипнати аранжименти, защото авторските права бяха на "Балкантон" и имаше проблеми", обясни пред Faktor.bg вокалистът на групата Илия Ангелов.