Митов потвърди: Ще дадем повече от 100 БТР-и от времето на Възродителния процес

Така ще подчертаем доминацията на евроатлантическото мнозинство

Даниел Митов

Даниел Митов

Дарението към Украйна на бронирани машини, закупувани по времето на Възродителния процес и от които МВР вече нямало нужда, ще бъде по-голямо от по-рано обявената от Ивайло Мирчев бройка от 100 машини. Това стана ясно от коментар на Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

След посещението на президента Зеленски и след започналия преглед от страна на институциите какво може да се предостави на Украйна, за да може да свърши работа в условията на война и да помогнем на Украйна да запази териториалната си цялост и да отвоюва окупираните територии. България може и ще предостави над 100 бройки бронирана техника, която е с отпаднала необходимост за българската жандармерия. В тези условия това е немалка помощ", каза народният представител.

Анализът какво още може да дадем на Киев продължава, но към момента даряването на БТР-ите било "немалка контрибуция", добави той.

"При нашите условия, за щастие мирни, няма нужда от тази бронирана техника, а тя ще бъде от полза на украинските военни", сподели мнението, изказано по-рано и от Ивайло Мирчев представителят на ГЕРБ.

Напук на недоволството на "Възраждане" и БСП ГЕРБ ще се съобразят с искането на опозицията всяка една оръжейна помощ да минава през решение на парламента, за да докажат евроатлантизма си.

"Колкото решения на парламента искат нашите опоненти, толкова ще им предоставим, за да подчертаем доминацията на евроатлантическото мнозинство. Те непрекъснато твърдят, че за всяко нещо трябва да се взима решение на парламента, ще го взимаме в парламента, ако трябва всяко едно такова решение. За да им е ясно, че в крайна сметка България стои от правилната страна на историята и по никакъв начин няма да се огъне в тези обстоятелства и ще пази международното право", отсече Даниел Митов.