Митрофанова става лице на президентската кампания, след симфоничния концерт, Радев я води в Плевен

Елеонора Митрофанова и Румен Радев

Елеонора Митрофанова и Румен Радев

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на Плевен. Наред с кмета на града Георг Спартански, сред гостите беше и руската посланичка Елеонора Митрофанова. На пръв поглед няма нищо изненадващо присъствието ѝ. Странно е обаче, че очевидно държавният глава и руската посланичка са станали много близки, след като се появиха на симфоничен концерт вчера, както по-рано Faktor.bg писа.

Самият държавен глава се изфука, че е поканил Митрофанова на културното събитие във Фейсбук. Очевидно президентът и екипът му са решили след съгласието на Кремъл Митрофанова да го играе като рекламно лице в предизборната кампания на Румен Радев за втори мандат, която започна още миналото лято пред шепа протестиращи с вдигнатия си юмрук. Руската посланичка няма нищо против да се разхожда с държавния глава и да слуша едни и същи речи за единство обединение, братска любов и още куп клишета.  

Интригата между БСП и Румен Радев обаче все повече се заплита, след като Елеонора Митрофанова отсвири социалисти на костницата в "Лозенец" на 9-и септември. Руската посланичка, затрупана с куп задачи, обаче намира време да наблюдава всяка крачка на държавния глава и да ходи по пиарските му изяви.