Митрофанова се оправдава за отсъствието си във Външно - поднасяла цвета на връх Св.Никола

Руското посолство в София разкри причината посланик Елеонора Митрофанова да откаже изричната покана, отправена й от българското външно министерство днес във връзка с шпионския скандал.

Оказа се, че руския дипломат е посетила връх Свети Никола, за да положи венци  пред Паметника на свободата в памет на загиналите по време на Руско-турската война 1877-1878 година. Странно обаче защо това се случва ден преди 3-ти март, когато е българския национален празник.

"По случай Деня на освобождението на България Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и служители на Посолството се качиха на връх Свети Никола и положиха венци и цветя пред Паметника на свободата, издигнат в памет на загиналите по време на Руско-турската война 1877-1878 г.", пише на официалната си страница дипломатическата мисия на РФ у нас.

По-рано днес Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера Кирил Петков, съобщи, че посланикът е отказала да се яви в дипломатическото ни ведомството и е предпочела да изпрати свой заместник.