Митрофанова с нова хибридна акция – гостува на Симеон, двамата загрижени за връзмките между двата народа

Симеон и Митрофанова

Симеон и Митрофанова

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова е гостувала днес в двореца „Врана“ на бившия монарх Симeон Сакскобургготски. За това се похвали първо руският дипломат на страницата на посолството във фейсбук. Тя е била придружена от първия секретар на посолството Воскресенски и от шефа на Дом Москва у нас Громов.

simeon_mitrofanova_1_.jpg

Митрофанова пусна няколко снимки от посещението си и кратък текст: "Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова се срещна с главата на Българския царски дом Симеон Сакскобургготски. По време на разговора беше подчертана важността за запазване на тесните връзки между народите на Русия и България, развитие на културно-хуманитарното сътрудничество, както и укрепване на междуцърковния диалог“.

На официалната страница на Сакскобургготски  kingsimeon.bg все още няма нито дума за визитата. Без съмнение обаче тя е част от руската хибридна война, а Симеон винаги е бил използват от Кремъл като специално оръжие за интересите им в България. Едва ли бившият премиер е запитал Митрофанова, как могат да бъдат  запазени тесните връзки между двата народа, след като Русия е превърнала през последните гадини България в опитно поле на шпионските си игри, взривявайки оръжейни складове, отравяйки български граждани, крадейки секретна информация от институциите ни.

През последните години Симеон пък недвусмислено се изявява като агент на руско влияние у нас, защитавайки чужди, а не националните интереси. Бившият монарх многократно е настоявал да отпаднат санкциите срещу Русия, което е в противоречие с интересите на ЕС и НАТО. Така нареченият цар вероятно е забравил и ролята на Съветска Русия около смъртта на баща му – Цар Борис Трети, както и факта, че Кремъл отказва да разсекрети документи около последните дни на монарха.