Да лъскат бастуните

Словото пред шмайзера и юмрука, иначе ще си заслужим енергийната нагайка

Авторът

Авторът

Христо Слави Рачев

Както нямаше добра кандидатура за няколко стотин хиляди българи, оцелели представители на нормалността, вече имаме достоен избор. Всеки запазил здрав разсъдък, който не е прописъл с доноси, нито борави с прояден мозък от пропагандни клишета, прозрял е бездарието на президентския водевил, ще се зарадва спонтанно. Дори и психопатните типове, които се събуждат с див рев и желание да изтрепат въобразените в сюжетите си виновници. Без да познаваме лично Анастас Герджиков и Лозан Панов разумно е да подкрепим, този от двамата, 

който спечели повече доверие на първия тур

 И съвсем не е нужно да очерняме другия. 
Виждам съвсем реална възможност да се поздравим за Коледните празници с нов управленски екип, хигиенизирани президентски коридори и нови надежди. 

И тези Баеви тълкователи на юмручето Радеву, какво подозрително единодушие. При тях е така, някой чуква камертона и започват да ечат, лишени завинаги от честотите на собствения си разсъдък. Когато след 14 ноември панически започнат да напускат президентството, изскачат през прозорците и горят указанията на руските тайни служби, да си вземат фикусите, демонтират паметниците и приберат шмайзерите. Целият им щаб побрал цвета от 27 тайни борци срещу България, тези епистоларни подлеци, са заслужили правото да лъскат клеясалите шмайзери, както се лъскат бастуни, с плаха надежда за втора употреба и почистят протеклите следи от народната любов. Дамите имат предимство.

Хубаво е да си припомним: "В начало бе Словото; всичко чрез него стана". 

Словото пред шмайзера и юмрука

 Политиците зад културата. 
Ако и това е сложно за проумяване за стълпеното българско население, ще си заслужим енергийната нагайка. Изборите се решават от преобладаващия средно статистически разум и никога от образованата и осъзната част от народа. При нас пропорцията е злокачествена. 

От последната Панорама не съм изненадан. Никой не споменава за втората, най-важна причина, след българското невежество - ролята на руските политици и енергийната мафия. Командированите, без право на пътни и дневни, олигарси. Никой. Обществената медия е предоставила горчивите истини да се оповестяват от незнайни медии, блогъри и отделни храбреци. Конформизмът никога не е напускал мрачните коридори на БНТ. Разследващата журналистика ги стряска, дори по време на интимни занимания. Там има нужда не от дезинфекция, а от огнепръскачка. Личен три десетилетен опит.