Да убиеш дракона на руското самодържавие

Малките български дракончета могат да направят страшни поразии и да ни набутат в огнената паст на големия дракон

Светослав Пинтев 

Путин горко се оплака, че Украйна не иска да седне на масата за преговори с неговите пратеници. 
Вероятно този имперски „гений“ очаква, че докато той унищожава инфраструктура на страната, за да отмъсти за загубите си на бойното поле, 

с далекобойни ракети,

 каквито Запада все още отказва да даде на Киев,  украинците ще запиват с неговата делегация и ще хрупат кисели краставички. 
А той ще има време се снабди с новите договорени с Иран ракети и дронове, за да срине градовете им. Ако Израел не  направи иранските оръжия на пух и прах, както вече започна, разбира се.
Путин настоява да запази заграбеното, а от там нататък да се преговаря с Киев. При положение, че армията му е в критично положение по почти всички фронтове, въпреки изпращането на хиляди мобилилизирани в качеството им на пушечно месо.
С такова предложението  за преговори  могат да се съгласят само на преговарящи от ранга на

някое от служебните правителства на о.р. ген. Румен Радев 

или на мечтаните редовни такива с участието на Коцето Копейкин, о.р. генерал Стефан Янев,   и фамозната във всяко отношения социалистическа Сибила - Корнелия Нинова. Другаде точно такива хора няма да намерите.  Да не дава Бог, да разчитаме на подобни. А не са само те. 
 Тронът на кремълския диктатор се люлее като матрьошка, както и друг път съм отбелязвал,  като няма шансове отново да се изправи подобно на нея, а много наши полезни идиоти по определението на Ленин,  се надпреварват да услужат на Главния.   
 Владимир Путин изказа и крайно нелепото условие  Украйна да гарантира 
 
безопасността на Черноморския флот 

на Руската федерация  в замяна на участието на  страната му в зърнената сделка. Очевидно Кремъл вече не може да  гарантира безопасността на флота си, а това условие   превръща изявленията на руската страна  в лоша трагикомедия. 
Достатъчно е Москва да премести корабите си от водите около Крим, за да се изпълни тази му мечта, например край Новосибирск.
 „Сбъдна се мечтата на идиота, както се изразяваше другарят Бендер или на руски 

'Сбылась мечта идиота....“

 Но тази няма да се сбъдне доброволно.  
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че действията на Москва нямат никакво значение, защото в края на юли са подписани две огледални споразумения - едно между Украйна, ООН и Турция и едно между Русия, ООН и Турция, които да гарантират износа на украинското зърно. А Путин няма да посмее да стреля по корабите на Ердоган, пред  когото угодничи всячески и 

му плати огромна цена, 

за да кандардисва Зеленски за преговори, които нямаше как да се случат.  
Ердоган  също го знаеше, но изпълни ритуалите и си получи лептата, богата, като за падишах. Това само показва в какво отчаяно положение е кремълският фюрер. 
Аскерът получи зелена светлина да стъпи в Кавказ, където не е припарвал от 180 години и вля в редиците си армията на Азеребейджан на основата на официално споразумение, направени бяха огромни отстъпки в интерес на Анкара в Сирия и Либия, което не попречи на официални представители на Турция, така между другото,  да предложат  САЩ да разположат ракети с ядрен заряд в базата в Инджирлик. Изказване, което несъмнено е одобрено от Анкара.
  На практика Путин даде зелена светлина на мечтата на Ердоган да си върне сферите на влияние

на Османската империя 

Турция вече заяви, че сега тя е основната военна сила в Черно море.  През октомври Анкара тества там балистична ракета с обсег над 560 км и т.н., но това е друга тема.
Говорителят на Кремъл Песков пък направо проплака, че американците трябва да преговарят с Русия, на всяка цена.
Запада обаче само се разяри от обстрела на украинските градове и варварските убийства на мирни хора. В Декларацията на  Голямата Седморка, в първа точка, се казва, че Путин е военен престъпник. 
"Уверихме президента Зеленски, че сме твърди и непоколебими в ангажимента си да предоставим подкрепата, от която Украйна се нуждае, за да защити суверенитета и териториалната си цялост", декларираха лидерите. 
    Бившият командващ американската армия в Европа генерал Бен Ходжис заяви, че до пролетта  Украйна може да си върне всички окупирани територии. Много експерти смятат, че дори само освобождаването на Херсон, това е единственият областен град паднал, след като Русия нападна Украйна на 24 февруари,  ще е фатално за кремълския режим. 

Президентът на Русия е глобална заплаха

смята руският опозиционер  Михаил   Ходорковски . Той не говори само за Путин, а за руския властови модел.
Ето какво написа Михаил   Ходорковски в социалните мрежи.
„Трябва да мислим за бъдещето на Русия точно сега. Когато смяната на режима стане възможна, страната ще има нужда от готов план за действие. В моята книга „Как да убием дракон“ предлагам този план – подробен анализ на стъпките, които могат да ни отведат до това много светло бъдеще.
Кървава война срещу украинския народ и държавност… Съсипана и лишена от бъдещето Русия. Както никога досега, 

опасността от ядрен Армагедон е близо

 Днес президентът на Русия е глобална заплаха. И следователно този дракон трябва да бъде убит. И не говоря за Путин“.  
Има предвид огромната власт, съсредоточена в ръцете на един човек, в една огромна страна, където самодържавието е традиция. Говори за дракона на руското самодържавие.  
И съвсем не е голям оптимист. Ето какво казва в интервю за „Медуза“:
„От гледна точка на моята оптимистично-реалистична прогноза режимът – ако не говорим лично за Путин, а за режима – едва ли ще се промени преди 2026 г. Разбира се, може да се случи някакво чудо и то ще се случи утре. Или може би е обратното: ще се случи
 
чудо със знак минус 

и то ще продължи до 2035 г. или дори повече. Моята прогноза, от която изграждам практическата си дейност, е ориентирана към 2026 г.“
Дотогава малките български дракончета могат да направят страшни поразии и да ни набутат в огнената паст на големия дракон. Можем ли да си го позволим?