De Profundis: Добрият Вл. Вл. Путин раздава безплатен сладолед

Костадинов, и Янев вече трябваше да са разследвани от полицията по поръчка на прокуратурата, обвинени и делата им да са влезли в съда - но, вместо това, виждаме ги да растат в политиката

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Да ви се похваля, граждани, нашият махленски сладоледаджия - Путин, Владимир Владимирович, е твърде добър човек. Или поне напоследък стана такъв, след като започна да раздава безплатен сладолед на всички деца наоколо.
Ами да, ако за Свободния свят присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не е истински безплатен сладолед на клечка, какво друго е. Ако така ударно вървят нещата, може и Швейцария да вземе да ги последва. 
Ти да видиш тогава какво значи истински неутралитет. Руските олигарси веднага ще бъдат напълно неутрализирани откъм останалите им засега пари и това ще е дело богоугодно. А нищо чудно по-късно Свободният свят да реши 

всички блокирани руски пари да отидат за възстановяване на Украйна

 Това пък ще е най-ироничният каймак на сладоледа, подарен ни от Вл. Вл. 
И остър кол, с връх, потопен в светена вода, който руските вампири сами ще забият в сърцето си.  
Какво, ако не най-вкусният безплатен сладолед, е също фактът, че България за броени дни напълно отряза руските газови доставки. Забележете - не просто направи девирсификация, ами направо отряза „Газпром“ и от 95 процента зависимост, премина към 0. Можело, значи. 
Е, първо „Газпром“ победоносно заяви, че отрязва нас, де - ама то това е точно част от искрения подарък на Владимирович, само леко прикрит като заплаха. Иначе ний, ако не ни подгонят насила от руската хранилка, как ще се сетим, че има и други възможности за газови достави, други пътища за получаването им - а и други, по-ниски цени, ако вярваме на премиера Кирил Петков, което би трябвало да правим. Поне щото в ситуацията, до която сме се докарали като народ, все пак е по-добре да вярваме на него, макар с едно на ум, отколкото на Радев, Янев, Нинова и цялата българска циркова фамилия Рубльови. 
Но раздаването на безплатните сладоледи от страна на Вл. Вл. не спира дотук. Отделни европейски страни започнаха да предприемат мерки за изолация на Русия, каквито доскоро се смятаха безпрецедентни. И каквито, надявам се, ще започнат да прилагат и всички останали европейски държави, включително България.
Имам предвид факта, че Литва прекъсна дипломатически отношения с Русия, като изтегли посланика си от Москва и изгони московския посланик из сред себе си. Тази стъпка ще има много прекрасни ефекти, включително - руските шпионски мрежи ще се скъсат и по-дребните шпиони без дипломатически имунитет ще бъдат изловени по-лесно. Което пък ще стимулира икономиката, ще намали и без това ниската корупция на страната, изобщо, ще даде допълнителна порция свеж въздух на цялото общество. 

Thank you Mr. Putin!
Think about it, Mr. Petkov!

А какво да кажем за Холандия, която пък направо забрани да се издават визи за всички руски граждани - нещо, което настоявам цяла Европа да направи още от преди 14 години, от руската агресия срещу Грузия. И няма да спра да настоявам занапред, докато не се случи наистина. 
Ама Холандия може да си го позволи, защото не е зависима от руските туристи…..
Знаете ли какво, граждани, от тези руски туристи за България ползата е нула, загубата - плюс безкрайност. И хич не искам да чувам за тях - тъкмо от хоризонта изчезна бойковата туристическа шаманка Ангелкова. Тя постоянно ги бълнуваше тия туристи, правеше метани в Кремъл за тях, отваряше безброй консулства по цялата Руска империя, само и само да дойдат, а резултата - все по-лош и по-лош.  
А и те като дойдат, не харчат много пари, подлудяват всички с претенциите си, създават проблеми с поведението си и 

дърпат българския туризъм към дъното

 Нали се сещате - там, където са се разпасали руснаците, крак на нормален западен турист не стъпва. 
Това е като българската винарска индустрия в соц-конц-лагера - съзнателно се правеше отвратително вино, защото такова искаше „огромният руски пазар“. И тридесет години браншът не се е съвзел - макар че вече правим прерасни вина, още не можем да пробием дори на неразглезен пазар като полския, какво остава за Великобритания или Франция. 

Сла-а-а-а-доледаджията-а-а-а…..А какво да кажем за сладоледа, подарен от Путин на Германия? 
Онзи ден немският министър на икономиката Роберт Хабек „обвини Русия, че използва енергията като оръжие“. Ей, съмна се, граждани. Толкова години се повтаря, обяснява се на германците, всякакви опити се правят те да се откъснат от зависимостта от руските доставки, защото в един момент Кремъл ще започне да ги изнудва - напусто. 
При Меркел дори Германия започна да се смразява политически със САЩ, само и само да спаси руския интерес, въплътен в „Северен поток“ 2. Нещо повече, Берлин беше на път заради руските интереси да жертва интереса на цяла Европа, като я смрази с нейния най-добър и доказан партньор и съюзник - САЩ. Но, слава, Богу - ето че Хабек накрая откри Америка. 
Това също дължим на Вл. Вл. и неговата човеколюбива политика.
Да, с човеколюбието си той дори принуди Германия да напусне военния си изолационизъм и да започне да дава военна помощ на Украйна. Сега остава и България да последва този светъл пример - иначе добрият чичко Путин може да ни се разсърди и пак да ни откаже безплатен сладолед. Или да ни го продаде на двойна цена. 
В цялата тази каца с мед има обаче и поне 

три лъжици катран,

 граждани. Не, нямам предвид руските заплахи, бълвани напоследък срещу когото и за каквото се сетите - както вече е ясно на всички, каквото и да кажат, руснаците лъжат. Да, дори да признаят, че лъжат, те пак ще лъжат, защото точно в този случай ще казват истината. Пък и целият свят видя в действие руското военно безсилие, така че заплахите са само „на гол тумбак - чифте пищови“.  
Първата лъжица катран е свързана с любимия ми вече европейски политик Емануел Макрон, за когото украинският президент Зеленски каза: „Макрон предложи Украйна да направи отстъпки на Путин, за да може той да спаси лицето си“. Какво лице за спасяване, какви пет лева, бе, граждани. Че той Вл. Вл. вече така е наплескан с малинов сладолед, та боядисаният с червена боя руски посланик във Варшава ряпа да яде. 
Не знам, подозирам, че, вдъхновен от геносе Шрьодер, камарад Макрон работи за своето пенсиониране в борда на „Газпром“, но не е ясно защо не знае, че днес „Газпром“ вече не е онова, което беше, а утре ще бъде още по-малко от днес.
Втората лъжица катран е свързана с едно изявление, направено от съпредседателя на ДБ Хр. Иванов. Човекът се изказа добре - искаме мерки за депутинизация на България, които включват затягане на спецслужбите и реална борба срещу руските хибридни атаки, ръст на военния бюджет и нови въоръжения по натовски стандарти, силна редукция на руското дипломатическо представителство в София, засилен контрол върху „Лукойл“ и още други наистина необходими мерки. 
Прекрасно! Но накрая стигаме до важния въпрос за начина, по който всичко това ще се реализира. И там Хр. Иванов зацикля в най-големия грях за един политик - греха на

 политическото безсилие

 „Няма да спекулираме с ултиматуми и заплахи да напуснем управлението, а по този начин обявяваме за какво ще го подкрепим“. 
Ами ще го подкрепите, ако то иска да прави тези неща, които вие и ние искаме да прави. А ако не иска, както предполагам. Ако Кирил Петков каже - ми не може, бе, пичове, ква депутинизация, като народът ни масово си иска Путин. Тогава какво - стоим в коалицията да крепим на Нинова…..така, де, онова, дето го няма?
Жалка работа!
Още по-жалка е предизборната картинка, нарисувана от последното проучване на „Тренд“. Цитирам го, без да знам дали и доколко може да се вярва на тази агенция, както и на коя да е друга - но няма други данни. Да оставим настрани спада на доверието в ПП, който изкуствено прави електоралната преднина на ББ все по-голяма. Важното тук е друго - възходът на тъй нареченото „Възраждане“ и появата в твърде предни позиции на Нероден Петко - партията на Стефан Янев за нам си къв възход. 
Стига де! Костадинов, и Янев вече трябваше да са разследвани от полицията по поръчка на прокуратурата, обвинени и делата им да са влезли в съда - но, вместо това, виждаме ги да растат в политиката. 
Какъв е този жалък народ, който мисли като тия двамата и ги подкрепя политически - просто не ми стига цялата логика на света да разбера. А и какви са тия механизми на контрол над българското обществено съзнание, които дават възможност една току-що създадена жалка партия да събере моментално 7.6 на сто от гласовете. 
Тия наистина са близали от безплатния сладолед на Путин, Вл. Вл, граждани. Или са настървени да ближат в най-скоро време.