De Profundis: Ще арестува ли България Путин, ако случайно дойде тук

Крайно време е антиевропейските сили да престанат да управляват европейското ни отечество!

Авторът

Авторът

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Путин, Вл. Вл., президент на Московия, официално е обявен от Международния наказателен съд в Хага за издирване като военнопрестъпник. 
Путин, Вл. Вл., президент на Московия, официално е обявен от Международния наказателен съд в Хага за издирване като военнопрестъпник. 
Путин, Вл. Вл., президент на Московия, официално е обявен от Международния наказателен съд в Хага за издирване като военнопрестъпник. 
Извинете за повторенията, но всяко правителство, включително българското, плюс българският президент, имат право да научат благата вест. Както и всеки нормален човек има пълното право да се наслади на една от малкото наистина добри новини, появили се в последно време. 
Наред с новините за храброто и умно поведение на украинците във войната срещу москалите, плюс онези за втвърденото западно единство към агресивните източни орки, решението на МНС е част от 

ефекта на затягащата се примка

 То значи, че бункерите, където се укрива хероят Путин дори в мирно за самата Московия време, стават все по-тесни за душата и ума му, макар още да са достатъчно просторни за деформираното му от отровата на престъпленията, злобата и лъжите тяло. 

Като научи новината, близкото обкръжение на Путин веднага изтрещя. 
Тъй нареченият Следствен комитет в Москва например веднага нарече заповедта за арест „незаконна“, защото била нарушавала…..“руското законодателство“. 
Ма нали се сещате, че такъв филм няма. Първо, чак толкова странно животно като „руско законодателство“ не съществува, това е прост оксиморон, който служи само за пропаганда. Иначе в Московията законни са само три неща – да пиеш водка, да биеш жената и да умреш за императора с песен на уста, всичко друго може да ти докара арест, ако не и направо лагер. Питайте Навални. 

Второ, дори ей така, само за спорта, да  приемем, че заповедта за ареста на Путин е незаконна по „руското законодателство“, това пак няма никакво значение, защото МНС в Хага не се води по руското, а по международното законодателство за военните престъпления. 

И трето, отвличането на деца, откъсването им от родители и родина, гаврата с тях, си е особено 

гнусно криминално престъпление 

по всяко законодателство, дори на онези държави, които са извън юрисдикцията на МНС. А в случая гражданското престъпление „отвличане на деца“, извършено от москалите по заръка на Путин, става „военно престъпление“ заради мащаба и защото е по време на война, с участието на окупационната за Украйна московска армия.  

Чувал съм, граждани, че в затвора дори закоравелите убийци не понасят и наказват типове, които посягат на най-беззащитните и се гаврят с тях. Така че Путин да внимава, след като бъде осъден, с кого ще попадне в една килия. 

Другият изтрещял по темата беше Марийка Захарова, която каза, че решенията на МНС са „нищожни и безполезни в Русия“. 
Ами така си е, ние го знаем, не се съмняваме в това. Само че тук проблемът не е какво тези решения значат в Русия, а какво значат в останалия свят. 
Конкретно значат, че издирваният като военнопрестъпник Путин не може да пътува в 123 държави – а ако отиде в някоя от тях, ще бъде веднага арестуван. Или поне така е по правилата на международния договор за създаване на съда в Хага, който тези страни са подписали. 
И като казвам това, внезапно у мен възниква налудничав въпрос – какво ще прави България, която е подписала споразумението за МНС, ако в този момент президентът на Московия случайно реши да ни посети като жест на добра воля. Или с друга цел, например - да си нагледа газопровода, който му построихме с пари от нашия джоб, да раздаде ордени и да вдъхне кураж на хранените си хора в България, за да продължат да го подкрепят, колкото и мръсна война да води, такива ми ти неща.
Въпросът става още по-актуален на фона на наглото послание, което във вторник тъй нареченият „български президент“, лицето Румен Радев, отправи и към ЕС, и към България: „България няма да предостави изтребители, ракетни комплекси или танкове на Украйна, докато управлява служебното правителство“. 
Явно твърде много му е дошла на човека новината за обявеното международно търсене на Путин като военнопрестъпник и може би го е накарала да драйфа от страх в банята, затова се фръцна и намери начин веднага да отвърне на удара по метода, известен като „къде го чукаш, къде се пука“. 
С това кратко изявление 

Радев всъщност каза на ЕС – гледайте си работата и правете каквото щете,

 аз вече не съм европеец и натовец, а открито заставам на страната на Путин, нищо, че го наричате престъпник. На България и българите пък каза – не ме интересувате, не ми пука за онова, което наричате национален интерес, не ми пука за онова, което наричате Конституция, не ми пука за онова, което наричате „разделение на властите“, плюя на всичко и заставам зад Путин и неговите интереси, поне докато, чрез „моя“ служебен кабинет, управлявам еднолично тази страна. 
Този тип видимо подлежи на импийчмънт, а институцията „служебно правителство“ подлежи на изтриване от Конституцията. Това трябваше да заявят ПП и ДБ в декларацията си по повод наглите изявления на Радев, не просто да викат: „Остро се противопоставяме на поредния опит на Румен Радев…..дрън-дрън“. 
В случая „дрън-дрън“ е сложено за краткост, а не от пренебрежение. Всички знаем какво то съдържа и всичко е правилно – но по случая има нужда не просто от остра реакция, а от 

създаване на силен вътрешно политически фронт срещу Радев и Ко

Крайно време е антиевропейските сили да престанат да управляват европейска България!

Но да се върнем на темата за Путин. Е, граждани, как мислите – ще разреши ли гореспоменатото лице Румен Радев, което напоследък се изживява като едно малко българско Дуче, да бъде арестуван военният престъпник Вл. Вл. Путин на българска територия и откаран в Хага или няма да разреши. Ще издаде ли главният прокурор разпореждане за такъв арест. Ще посмее ли вътрешният министър да изпрати полиция, която да извлече с белезници от хотела височайшата московска особа и да я тикне в ареста при дървениците. 
Ах, че лесна загадка!
Слава Богу само, че Путин няма да дойде точно тук точно в този момент, иначе пак ще оцапаме българското дупе, още преди да успеем дори да кажем думата „дупе“. 
Има обаче и друг важен въпрос – къде реално може да отиде Путин в тази ситуация, без риск да го арестуват и закарат в Хага. По логика може да отиде на посещение в Израел и САЩ, които са извън юрисдикцията на МНС. Само че малко се съмнявам това да е неговото желание. Пък и дали те ще го приемат, дали ще искат да си цапат ръцете, като се ръкуват с него. 
Още повече не се знае дали на бърза ръка Тел Авив и Вашингтон няма да заработят в синхрон с МНС, да навлекат на Путин раиран костюм и да му сложат букаи, докато го транспортират до Хага. 
Така че на императора му остават само две държави, където може да бъде спокоен – Китай и Судан. Дали ще ходи на политически посещения или просто по някое време ще избяга от правосъдието в тези страни – да му е честит богатият избор. 
Така е по логика, макар че китайците не са известни като особено добри домакини за провалени диктатори, те предпочитат да извличат полза от тях, докато са на власт, не да ги спасяват, когато се срутят, каквото е неизбежното бъдеще на Путин. 
В този смисъл, посещението на китайския президент Си в Москва, което съвпадна със заповедта на МНС в Хага за арест на московския президент, може би означава точно това – още малко хляб има в теб, засега ще продължим да те използваме, но не си добре дошъл на наша земя - по този начин ти ще използваш нас като параван пред света, а ние не искаме това да се случва.  

Третият изтрещял в ситуацията с международната заповед за арест на Путин беше – очаквано – Дмитрий Медведев. Тоя шут направо се оля, като заплаши МНС в Хага с ракетен удар. „Напълно възможно е да си представим целенасочено използване на хиперзвукова ракета „Оникс“ от руски кораб в Северно море срещу сградата на съда в Хага“ – изтъкна този съсъд на руската тъпота.
Да, напълно е възможно. И аз веднага си го представих – ако не избухне заради дефекти още при изстрелването, ракетата ще бъде свалена над морето, корабът ще бъде потопен в морето, а самият Медведев ще се събуди, защото краката му са отвити и, кой знае как - мокри. Може би поради многото морета в главата му. 
Кретенът май изобщо не си дава сметка за две важни неща. Първо, че Хага е не просто територия на НАТО, а едно от сърцата на западната цивилизация и ответният удар ще бъде страховит. И второ – че самата сграда на МНС в Хага няма никакво значение, тя е просто символ на истинското международно право. А символите не могат да бъдат унищожавани с ракети. 
Така или иначе, граждани, колкото и да съм доволен от издадената от МНС заповед за арест на Путин като военнопрестъпник, силно ме гложди друг въпрос –

 кога подобни заповеди ще се появят и за престъпниците от неговото обкръжение

Не трябваше ли досега – заради кланетата в Буча и на други места в Украйна – да ги има за военния министър Шойгу, за командващите московските войски в Украйна, за преките ръководители и изпълнителите на зверствата. 
Пригожин докога ще се измъква? Той и армията му вече бяха обявени за терористична и престъпна организация в Украйна и САЩ, време е да се каже официално от голям орган на международното право, че той и вълците му, освен дето Бог ще ги съди, няма да се измъкнат и от земното справедливо наказание за делата си. 
А за Сергей Лавров какво да кажем? Този изпечен лъжец и нагъл манипулатор трябва ли да остане на свобода? 
Да, вероятно той никога не е участвал лично в конкретна престъпна дейност на бойното поле. Но той е един от основните стълбове на хибридната пропагандна война, която Московия води срещу целия цивилизован свят. Това е военно престъпление от новата информационна епоха, то е непознато доскоро и вероятно за него още няма създадено законодателство. Но ето добър повод да се сътвори такова, иначе рискуваме московският д-р Гьобелс да се измъкне от правосъдието – а ние не искаме това.