Към „Демократична България”: Скъсайте с нихилизма, левичарските залитания и високомерието

Много има да учите и ако сега си вирнете носовете, пак ще се сринете около 4%

Авторът

Авторът

Даниела Горчева, Холандия

Искам да поздравя Демократична България с успеха. Но да си кажа и критиката. Няма смисъл и не е правилно да се ругаят избирателите. Трябва внимателно да анализирате собствените си грешки. 
Демократична България можеше да бъде 

ПЪРВА СИЛА

 Но няма да стане без да опознаете собствения си народ, българската история и да разберете, че трябва да скъсате с нихилизма, левичарските залитания и високомерието, както и с папагалското повтаряне на левичарски клишета.
Здрав разум, толерантност, човещина, но и патриотизъм. Не цинизъм и не нихилизъм.
И, разбира се, повишаване на правната и демократичната култура, за да не стъпвате на хлъзгав комунистически терен. 
Погледнете голяма част от избирателите на ГЕРБ и ВМРО. Това са нашите хора: антикомунисти и срещу Путин. Защо не ги привлякохте? Защото 

залитнахте в комунистическите капани

 Обявихте се срещу единственото шествие, което напомня на българското общество за комунистическите терористични убийства. 
Може тези момчета и момичета да не са идеални демократи, но не са неонацисти, както ги клепа комунистическата пропаганда. Ама и вие не сте идеални демократи, след като се подхлъзнахте да искате забрана на мирно шествие и по този начин отнемане на конституционно гарантирани граждански права. 

Много има да учите и ако сега си вирнете носовете, пак ще се сринете около 4%, помнете. 
Трябва да си обуете гумените ботуши още утре и да тръгнете в провинцията 

да изслушвате болките на хората

 И да се опитате да бъдете истински техни народни представители, дори на тези, които не са гласували за вас. 

Бъдете ярка опозиция, не ругайте гербаджиите, а защитавайте интересите на хората и решавайте проблемите им. Където трябва и може, не отказвайте сътрудничество с ГЕРБ по конкретни въпроси, ако са в интерес на България. 
Бъдете антикомунисти и патриоти. Българското общество е дало много жертви на комунистическата тоталитарна държава, това е травмирано общество и патриотизмът е обединяващата здравословна сила. Не нихилизмът, не цинизмът, не популизмът, не патриотарството. А разумният патриотизъм с грижа за себе си и за другите. 
Успех на всички народни представители. 
Не крадете, не лъжете, не участвайте в задкулисни схеми. 

Бъдете държавници, възродете България

Започнете с основното образование и здравеопазването. Учиндолските гласоподаватели са жертви на калпавото ни образование.