Миролюбецът Радев отвори торбата с руската пропаганда!

Проруския ни президент се превърна в сляпо оръдие на Кремъл

Авторът

Авторът

Димитър Попов

Напоследък Радев е силно активизиран по руска линия. На посещението в Унгария набра голям кураж и пусна „миротворческата“ риторика, как трябвало войната в Украйна да се реши с дипломатични средства, и как сега разрешението да се използват оръжия за удари по цели в Русия, щяло да доведе до руски бомбардировки в самите натовски държави. Един вид: в следващия епизод очаквайте - Русия изпепели Париж! 
Такива разсъждения, почиващи на абсурдни силогизми, звучат комично в устата на хронично пияния Медведев, но и отвратително от проксита като Радев и Орбан, като последния дори казал, че „помощта за Украйна е „налудничава мисия“ на НАТО.
Такава открита руска пропаганда, прокламирана на най високо ниво в ЕС и НАТО, прави от хора като Радев и Орбан 

говорители на мита за надмощието на грубата сила над правото и морала

Мит, който е в дъното на всички световни войни.
В руския му вариант този мит е разказан така: Русия е свръхсилна, безпощадна империя, с дадено и от съдбата право да заличи цялото човечество, ако то и пречи да доминира над него и да завладява държави и народи, които не и харесват. Това „съдбовно право“ е заложено във всичките опорни точки на Кремъл, повтаряни от нейните проксита до втръсване. Те звучат така:
1. Всички, които се опълчват на свръхсилата Русия, застрашават световния мир и не мислят за бъдещето на планетата, която ще бъде изпепелена заради тези, които не зачитат Русия. Разбирай – защото империята е непреклонна сила, която трябва да бъде непрекъснато молена за пощада. 

2. Всички, които помагат на жертвите на Русия, са войнолюбци, защото удължават войната и принуждават мирната Русия да убива и да взема все повече жертви, които отказват да и се помолят за мир и не прекланят глава пред нейното величие.

3. Ако давате оръжия на Украйна, вие влизате във война с Русия и ставате съответно мишена за нейните ракети, защото тя по силата на своя безпощаден нрав задължително ще изличи от лицето на земята Ню Йорк и Лондон, и дори непослушната София, която дръзва да не зачита нейното право да владее каквото си поиска.
Помните ли фашисткия мит за свръхсилната германска раса, която е предопределена да завладее света, защото всички останали в този свят са безпомощни тревопасни, които трябва да приемат съдбата си на жертви и да не пречат на германското величие да ги погълне? Този мит ни докара Втората световна война и 50 милиона жертви. 
Днес има много доказателства, че идеолозите на руската пропаганда се възхищават от Хитлер и чертаят за Русия второ завръщане като 

нацистка световна империя, 

в нейния Путински вариант. 
За съжаление една част от човечеството се възхищава на хора като Путин, и тази част не живее само в Русия. Ние имаме  /п/резидент, който не за първи път се изявява като руски агент за влияние. Няма никакво съмнение защо го прави – той е на руска каишка от много време насам, и като всеки свикнал на подчинение войник, сляпо изпълнява командите от Москва. 
Тъй като е силно активиран напоследък, той дори настоява да отиде на срещата на НАТО в САЩ вместо премиера Главчев. Изглежда са му наредили и там да развие своята „миролюбска“ теория: кой каквото завладял – завладял, другите пият една студена вода и се молят да не са следващите, а международното право...да гони на босия цървулите!
И този човек ще каже това без дори да се замисли, че представлява демократична европейска нация!
Всъщност кризата, която издига такива като Радев по върховете на демокрациите, е световна. Вижте какво става в САЩ. Там президент беше Тръмп, който в края на мандата си не призна резултатите от изборите, които загуби; в качеството му на президент организира погром с жертви върху американския конгрес; открито заплаши с гражданска война, ако не бъде преизбран; нарича имигрантите животни; беше готов да признае Крим за руски; обещава мир в Украйна за два дни; опита да разтури НАТО и не го направи само защото и двете партии промениха закона; осъден е за купища бизнес измами и лъжи, за което има глоба от 180 милиона долара, платени от дарения за президентската му кампания; сега има и ефективна присъда по иск на порнозвезда, която подкупил да мълчи за оргиите с него. И този тип отново може да стане президент! 
Предполагам, че ако Тръмп бъде преизбран, Радев ще отвори шампанското, както ще направят и в Москва, доволни че имат нов съратник, който се възхищава от същата митология, която следва Путин. 
Твърде много станаха такива миролюбци като тях, а мисля, че е време да се чуе и думата на онези, които познават реалностите, а не митологията. 

Реалността е проста – ако искаш мир, готви се за война! 

Мирът в Украйна може да се случи ако САЩ и НАТО най-накрая осъзнаят главното - че Путин не е чудовище, и не е луд, който ще се самоубие заедно с цялата планета. Това го има само в митологията. В реалността той е гнусно и подло човече, което плаши с война, защото се надява, че отсреща са по-страхливи от него.
Ето защо НАТО трябва да разположи ядрени оръжия в непосредствена близост до Русия, а в Украйна да бъдат изпратени войски, които да очертаят съответните червени линии на украинска територия, забранени за руски ботуш. И САЩ да обявят недвусмислено на Путин, че ако мине такава линия, той самия ще предизвика световна война и самоубийството на цяла Русия.
Убеден съм, че такива действия, подети от много решителен американски президент, който не се влияе от митове и пропаганда, силно ще мотивират Путин да забрави за световното господство и да се скрие доживотно там, където му е мястото – в подземния бункер.