Операция „Няма такава държава“

Не е изключено да става въпрос за разработка на руските служби, които традиционно дестабилизират слабите точки в ЕС

"Братските" служби сигурно не спят

"Братските" служби сигурно не спят

Светослав Пинтев

Очевидно „Няма такава държава“ е целта на Слави Трифонов, а не просто име на партия, отхвърлено от Темида. И той върви към нея целеустремено, със стратегически план за подкопаването й, който определено не е писан от неговите сценаристи. За това стои 

много по-мощна деструктивна сила 

 Навярно този дългосрочен план има ясни геополитически измерения… 
Не е никак изключено да става въпрос за операция на руските служби, които традиционно дестабилизират слабите точки в ЕС. Какъв по-добър случай, каква по-добра възможност от 

сриването на  братска България

Още по-полезно е това на Кремъл в контекста на прогнозите за нова агресия в Украйна. 
Слави, разбира се, може и да не подозира за всичко това. Наясно са само онези, които насочват действията му.
Дългия обяви подкрепата си за втори президентски мандат на Румен Радев.  Влюбеният във военщината Слави  сигурно наистина харесва действията на президента, които докараха страната до невиждана политическа криза. Нали сам Трифонов я отвърза с на пръв поглед нелогичните си действия. Но те са такива, ако не си запознат със сценария.
Президентът в това време прави необясними 

рокади по върховете на армията 

чрез служебното правителство. Не си дава изобщо труд да ги обяснява.  Просто съобщава височайшата си воля с официално съобщение на МС. 
Съветникът на държавния глава по военната сигурност бригаден генерал Васил Лазаров например ще бъде назначен за зам. Командир на Съвместното командване на силите“. Зам. командирът на Сухопътните войски  ген. Валери Цолов поема командването.  
Партиите на протеста пък реват със смешен плач, че Слави бил на път да оскверни последния символ на протеста – Румен Радев.  Колко страдат сиромашките. И настояват 

военното служебно правителство

да бъде маскирано като редовно. Една изключително нелепа и жалка позиция. Особено смешни в това начинание са т.нар. десни в редиците на Мая Манолова.
Председателят на Народното събрание Ива Митева се държи като болонка, заяви Татяна Дончева от „Изправи се БГ. Ние идваме!“. Щото тя, Мая Манолова и цялата „червена армия“ се държат 

като някакви други кучета

Ченгетата са с няколко хода напред, откраднатите милиарди са у тях и могат всичко, припомнят по проницателните в социалните мрежи по повод на хаоса в държавата.
И основното-те се чувстват безнаказани, защото всички са оплетени в схемите им, както стана ясно напоследък. А тези ченгета са известни с това, че са винаги готови да служат на една друга държава.
„Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница“, оплака се  Слави Трифонов във „Фейсбук“.  
И продължи: Всъщност, от вчера до днес се срутиха всички кули от слухове и внушения, че кабинетът на „Има такъв народ“ е кабинет на Сараите, на Пеевски, на Бойко Борисов, на задкулисието. Няма как кабинетът на „Има такъв народ“ да бъде на Сараите или на когото и да е било, при положение че кабинетът на „Има такъв народ“ го няма. Няма го, бе. Вече го няма“.
Да де, но усещането, че няма такава държава е все по-осезаемо.