Още една версия за атентата срещу Иван Гешев - български олигарси, в координация с Кремъл

Следователите ще трябва да решават пак вечния български казус – ще оставим ли руснаците у нас да си разиграват коня безнаказано, или най-сетне ще затворим вратата за кремълските атаки срещу държавата

Авторът

Авторът

Димитър Попов, специално за Faktor.bg

Тъй като разследването на атентата срещу главния прокурор обрасна с различни версии, някои от които са съвършено екзотични, като например тази за имитация на атентат, аз ще добавя още една. Не е оригинална версия, напротив, обичайна е за нашите географски ширини, но ще я споделя, тъй като никъде в социалните мрежи, където иначе гъмжи от “следователи” и “сапьори”, не я срещнах. Тя почива върху римския следователски метод, който в превод на български гласи: 

„Кой има полза?“

Според моята версия, атентатът е организиран от два центъра – български олигархичен кръг с клонове в Белград и Дубай от една страна, и Кремъл от друга. Въпреки телефонните записи на прокуратурата, в които Къро  и човекът на Цецо от Белград, наричат ДБ и ПП малоумни, но наши хора, не вярвам в тази работа да са замесени и партиите на промяната. Вярно е, че те пуснаха версията за инсценировка и заприличаха на онзи, дето „гузен негонен бягал“, но обективно погледнато, дори А. Атанасов няма полза да убива главния прокурор, защото няма как да му заеме мястото после.
Каква е ползата от атентата за обидените олигарси в Сърбия, в Дубай и в Швейцария? Естествено отмъщението, както и предупреждението към останалите магистрати да внимават кого съдят. Имат ли олигарсите ресурса да убият главен прокурор? Имат парите за да платят един толкова скъп и рискован атентат, имат нахалството да го направят, както и сигурността, че ще останат безнаказани. Имат вероятно и надежда, че следващият главен прокурор ще бъде доста по-диалогичен от Гешев.  
Защо обаче си мисля, че в този атентат 

има и руска връзка

 Защото ползите за Русия са толкова явни, че няма как да бъдат пренебрегнати дори от следовател – русофил: 
- първо, атентатэт вече задълбочи огромното напрежение между тези, които мразят Гешев и тези, които го подкрепят, а това ще задълбочи политическата криза и ще усложни създаването на евроатлантическо редовно правителство;
- второ, атентатът доказва на САЩ, че България не е съюзник в НАТО, а фалшива държава, в която Русия може да елиминира всеки, който официално подкрепя Украйна и иска да арестува Путин;
- трето, атентатът доказва на ЕС, че България е държава от третия свят, която няма място в Европа, в Шенген и в Еврозоната, защото разбива европейското единство;
- четвърто, атентатът срещу гонещия руските шпиони Гешев нагледно подсказва на всички русофоби в България, че не са защитени от дългата ръка на Кремъл;
- пето, насажда страх и паника в българското общество, което без друго е дълбоко разделено и депресирано в момента. 
Няколко щрихи, които останаха встрани от вниманието на интернет- следователите: 

първата международна агенция, съобщаваща за атентата срещу Иван  Гешев, е руската ТАСС,

(виж ТУК, б.р )
Случайно ли е, че руснаците веднага отразиха тази новина, сякаш я бяха очаквали предварително? Аз в случайности не вярвам! Напротив, както предвидиха военни експерти,  чието мнение коментирах и аз преди двайсетина дни, Кремъл следва руски план за изваждане на България от НАТО и ЕС. 
Първата му фаза беше успешно завършена благодарение на двегодишните усилия на Радев, на руските му съветници и на полезните идиоти, които разградиха държавата и в предизвикания хаос пуснаха руската мечка в нашата кошара свободно да вербува овчици за своята трапеза.
След изборите на 2 април започна и втората фаза от плана. Първото мероприятие беше наречено "Поход за мир". В него хиляди русофили размахвайки руски знамена и плакати в подкрепа на агресията на Русия, се опитаха да предизвикат сблъсъци. Не постигнаха целта на самото мероприятие, но сблъсъка по русофилска линия все пак се състоя в мрежите, и те успяха да заработят съответното финансиране по тази точка от плана. 

Сега атентатът срещу главния прокурор ми прилича на второ мероприятие от втората фаза на руския план, и този път целта му е изпълнена:

 противници и привърженици на Гешев вече се хванаха за гушите

 Преговорите за редовно правителство зациклиха, от ЕС са изумени, че под носа им мафиоти атакуват цяла държава безнаказано, а прокурорите и магистрати излязоха да кажат, че не се страхуват, което си е сигурна реакция на уплашени хора.
Та като прилагам метода „Кой печели“, аз смятам, че е много вероятна следната версия за този атентат: български олигарси, в координация с Кремъл, са платили на екипи за мокри поръчки в България, които са организирали атентат срещу Гешев. Така хем Кремъл изпълнява втората фаза от плана, без да се замесва пряко, хем онези, дето се събираха в Сърбия, остават недосегаеми и отмъстени!

Дали е възможно хората в Сърбия и Дубай да имат руска връзка в своите биографии? Имат, и това отдавна е доказано, особено по финансова линия. Така че ако те са в дъното на този атентат, а за това самата прокуратура още преди взрива изнесе доста данни, следователите ще трябва да решават пак вечния български казус – ще оставим ли руснаците у нас и тяхната  пета колона, да си разиграват коня безнаказано, или най-сетне ще затворим вратата за руските атаки срещу държавата?