Президент и вицепремиер плачат за съд

Лишаването на държавата от съюзническа защита при заплаха от агресия е национално предателство

Бойни другари

Бойни другари

Иван Ибришимов

Румънският президент Клаус Йоханис, в синхрон с правителството, превърна северната ни съседка в непристъпна крепост срещу руската агресия. Авиация, радари, достатъчно части от съюзническите войски на НАТО, всичко необходимо за възпиране на врага. Защото Русия обяви Румъния, както и България за враг. Когато един вампирясъл диктатор и империята му те обявят за враг, срещу себе си също имаш враг и място за сантименти няма. 
У нас „полезни идиоти“ на най-високи държавни позиции отказват съюзническа защита и оставят страната ни безпомощна срещу евентуална руска  агресия. Президентът Радев, набеден за натовски генерал, прави и невъзможното да предотврати изпращането на нидерландски стелт самолети F 35 в България за защита на европейското и натовското въздушно пространство. Защото Русия изпитва ужас от тях и не ги ще наблизо.
 Вицепремиерът Нинова, прилежащите й министри и партията БСП също са против „ефовете“ и се противопоставят на всяка идея да приемем на наша територия батальон на съюзническите армии със смехотворния аргумент, че и българската армия е натовска. Е, със съветските таралясници сме напълно защитени. Доказани антинатовци с натовски аргументи! 

Би било смешно, ако не би било фатално

Двама български генерали от резерва, Радев и Янев, вече измениха на съюзниците и неслучайно са в пълна международна изолация. Поне четири партии – БСП, АБВ, „Възраждане“ и „Атака“, и още толкова пропутински граждански сдружения провеждат открита антибългарска, антинатовска, антиевропейска и антиамериканска политика. Защитават един диктатор, военопрестъпник и бъдещ клиент на Хагския трибунал, без да си дават сметка, че така се превръщат в негови съучастници. Ала още по-лошото е, че така свързват и името на България с варварските му деяния.
Боже мой, същите те се опасявали, че Русия ще вземе на прицел страната ни! Малоумници! България е на прицел от момента в  който стана член на НАТО. И точно в това членство днес е нашето спасение. Засега! Защото с действията си така наречените русофили поставят де факто под въпрос прилагането на член пети от Вашингтонския договор спрямо България и заричането на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, че НАТО ще защити всеки квадратен сантиметър от територията си. Многократно съм писал, че стъпил на източния бряг на Черно Море, пактът няма да допусне Русия да го превърне отново във свое вътрешно езеро.
Големият руски писател Борис Акунин само преди два дни деликатно ни предупреди в интервю, че вероятно Путин няма да се спре след победа в Украйна и тогава България, като най-слаб партньор в евроатлантическото семейство би била също потенциален обект на атака. 
Цяло чудо е, че стотиците хиляди руснаци у нас не са сътворили някакъв чутовен пиянски скандал, който да послужи като повод за руско нападение. В кремълската военна доктрина е предвиден такъв вариант за въоръжена защита на руските диаспори по света. Колко му е една банална, но нарочно предизвикана кръчмарска свада да се  превърне в нарушение на гражданските права на ушанките  и издевателство над загадъчната руска душа? Ех Тютчев, ех поете! Ум пак не е необходим за да се разберем.

Предадени отвътре

За всеки що годе запознат с управленските структури у нас би трябвало да е ясно, че двете силови министерства плюс външното, както и специалните служби са като сюнгер, пропит с действащи и потенциални агенти на Русия. Това не е от вчера, а е резултат от дългогодишна методична практика, наследствена традиция от деветосептемврийския преврат през 1944 насам, която рядко се пропуква и може да бъде прекратена, както в медицината, само и единствено с радикална терапия. 
Когато цели партии, когато национални, големи и малки медии се оказват руски агенти на влияние, лустрацията, макар и закъсняла, е задължителна. Какво си мислите че беше искането за референдум на „Възраждане“ относно ваксинациите? Нищо повече от опипване на почвата за референдум за членството на България в НАТО. Само дето на замислилите „хватката“ не са им стегнали мисълта и знанието. Защото президентските избори през 1996 г. бяха по същество референдум спечелен категорично от президента Петър Стоянов. В основата на неговата кампания и негова цел беше идеята за бъдещото членство на България в ЕС и НАТО и тя беше защитена от ОДС, възприета от обществото и впоследствие  осъществена, макар и от други партии и личности.

Нека да сме наясно 

България е подложена на тежко изпитание. Русия надали ще си позволи пряка агресия срещу родината ни, нали все пак сме членове на НАТО. Но предателското поведение на най-висши наши политици, зле прикрито зад тъпа патриотарска пропаганда, отваря вратичка за тежки вътрешни противопоставяния, включително етнически, към които руската политика отдавна се стреми. 
Ние не просто сме в „перфектна буря“. Ние сме в Бермудския триъгълник между Русия, Турция и Сърбия. В Ниш, на стотина километра по въздух от София е най-голямата руска военна база на Балканите. Сръбският президент вчера намекна нещо за сигурността на газовите доставки. ДПС преди дни атакува премиера Петков за ланския сняг и лидерът му веднага след това пи височайши кафета край Босфора. Лавирането е трудно, но ми се ще Варна и Бургас да си останат български пристанища, да си върнем „Росенец“ и „Камчия“, а сърбите да не се превърнат в руска ракетна маша. Дано помнят историята.
При такива „наши“ управници, Господ да ни е на помощ!  
Р.S. Вчера премиерът Петков разговаря с вицепрезидента на САЩ Камала Харис по нейна инициатива, утре в България пристига военният министър на САЩ.