Русия зове за „смъртен бой” с „чекисткой силой тёмною”, а ние?

Тази орда и шефовете и понякога са много изобретателни

Светослав Пинтев

На протестите в Москва младите хора пеели, визирайки вечния КГБ и неговите производни, задушили руската държава: 
„Вставай, страна огромная, вставай на смертный бой с чекисткой силой тёмною, с гебисткою ордой”. 
Това разказа най-известният руски „политически технолог“ Глеб Павловски в телевизионно интервю.  Той е обвиняван, че има огромна заслуга Путин да дойде на власт, че е архитект на неговата власт. Сега, разбира се, горчиво съжалява.  
Преди време той заяви в интервю за „Дойче веле”, взето от дъщерята на убития опозиционен лидер Борис Немцов:
„Не е Путин онзи, който управлява Русия. 
Той делегира президентските пълномощия на малка група хора. А това си е престъпление.  Каза също: „Когато говорим, че "Путин е направил нещо", ние всъщност говорим за действията на Сечин, на двамата братя Ковалчук…Тези хора разрушават моята държава. Фактът, че тя още издържа на тяхната политика, говори за качеството на нашата работа в миналото. Но тя вече трудно удържа положението. Не изключвам възможността тя да бъде разрушена - но не от народно въстание под ръководството на Навални, а от кремълския двор”. 
Но да се върнем на 

нашите проявления на  чекисткой силой тёмною

Такава тъмна сила има и у нас, както добре знаете. И само чака знак да се слее с Голямата, да ни удави в  мръсното си цунами. Тук  сякаш се уморихме да се разправяме с нея, правим се, че не забелязваме мимикрията й, оставихме я да се прави на невидима, въпреки че е осезаема.  Това не пречи да се ужасяваме от всеобхватната й власт, която е навсякъде, да се оплакваме, че контролира живота ни,  този на децата ни.
Коментирахме всичко това наскоро с едни приятели и стигнахме до извода, че и до днес в България

страховете от гебистката орда не са стихнали

Напротив, хиперболизират се до лудост, достигат до фантастични размери, приписват  й свръхестествена сила. Просто, защото не сме се излекували от кошмарите си. И като народ, и като отделни личности. Това е свързано в голяма степен и с „русофилията”, която ни вменяват. 
Както каза психологът Росен Йорданов в интервю за сайта ни: 
„Пренасянето на идеята „от кого да зависим”, дали да зависим от Русия дали да зависим от Западния свят e умишлено търсен ефект, защото той прави спора за истината 

незрял и ирационален 

И препятства възстановяването на увреденото национално самосъзнание и дух. Ако използваме психотерапевтична аналогия, нещата могат да се представят като избора, който прави всеки страдащ от душевно разстройство човек – да положи усилие да се върне към реалността или не.” 
Това е… Ала трябва и да признаем, че страховете не са плод на болно съзнание, а на реалността. 
Нали именно гебистката орда успя да откъсне лъвския пай от националното богатство и да превърне вождовете от различен ранг в ордата от милиардери, построили комунизЪма за себе си, барабар с КапитализЪма.  Като, разбира се са поели ангажимент, че ще продължат да бъдат
 
щит и меч на Партията
   
 Иначе „защо ще са тъпкани с пачки като пате с лайна”, дето викаше един приятел. Както и много партийци. 
„ Може да изброяваме милионерите в БСП с часове, но не е моя работа”, както елегантно се изрази пред „24 часа” лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов.
Не знам дали ви се е случвало, но понякога като подхванеш една тема, действителността я развива пред очите ти, дава ти в рамките на дни, даже на часове, примери, които биха могли да имат връзка с тези страхове.  
Наистина е странно това…. Малко след това обсъждане,  Faktor.bg писа, че две години след 9 септември 1946 г. Държавна сигурност е разполагала с агенти в основните, средните и висшите учебни заведения в София. Продължихме да коментираме днешната проекция на този факт.  И ето, че 

ДАНС поднесе изненада

 След часове се появи новината, че Държавна агенция „Национална сигурност“ поискала безконтролен и непрекъснат достъп до информацията за всички деца, ученици и студенти в България. Достъпът трябвало да бъде осигурен от Министерството на образованието и науката (МОН) на ДАНС 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата чрез виртуална частна мрежа (VPN защитена връзка). Това предвиждал проект на съвместна инструкция на ДАНС и МОН, по искане на агенцията, разбира се.
Проектът трябва вече да е публикуван за обществено обсъждане, защото веднага  в социалните мрежи се появиха гласове, че това е опит за контрол над участниците в бъдещи протести. Там хората изливат всякакви конспиративни теории, нали знаете? Но, ако са прави…
  От Агенцията са категорични, че става въпрос за борба с тероризма, по специално с опитите за вербуване на ученици и студенти от „Ислямска държава”.
ДАНС обаче ще получава безконтролна информация

 и от детските градини

 И там ли има терористи, питат в социалните мрежи.
Най-големите параноици дори нарисуваха кошмарен сценарий как Слави Трифонов пак организира  референдум, този път „за” или „против” оставането ни в НАТО и ЕС, в името на народа. Прави се крупна манипулация, гигантска измама, обясняват ни, че народът  се е произнесъл, Глас народен, глас Божи, време е да се обърнем към 

Русия, която така безкористно иска да ни помогне

А който скочи срещу нея…. Хващат го за гърлото с информацията за децата му и жестокия натиск, който може да се окаже, когато разполагаш с такава.
 Наистина е крайно параноично, признавам. Но това само показва колко силни са страховете, колко ужас има още в душите ни, колко уверени сме, че 

гебистката орда контролира съдбата на България
 
А и не липсват тревожни примери, най-меко казано. Ще припомня само един, но те са стотици.
 Нима за шеф на Агенцията преди време не беше избран един Корпулентен колос. Чийто адвокати и днес, казват на другата страна, правейки сделки в негова полза, хората да не забравят, че  имат деца. И идеята да не говорят много-много какво се е случило.
 Нима в службите е изчистено от хора на гебистката орда? Силно се съмнявам. А за „Военна информация” пък някои казват, че били само такива. Или

Ордата на ГРУ 

 Затова президентът не искал да пусне до военното ни разузнаване да припари цивилен, те не са надеждни с оглед на предаността към „братските” разузнавачи … 
И аз имам наблюдение над един бивш шеф там, вписва се напълно в това, което казват. Ала  е друга тема, която специално ще засегна.  
Гебистката орда и шефовете и понякога са много изобретателни, особено срещу протестите от всякакъв род, които ненавиждат от дъното на душата си. Също 

като руските си колеги

В Москва арестуваха някакъв блогър с 200 души последователи, който заплашвал в социалните мрежи семействата на „силоваците”, които газят мирните хора на митингите.  Неговият крайно глупав „туитър” властите, разбира се лепнаха като вина на целия протест, а придворните журналисти веднага ревнаха, че протестиращите се канят да колят и бесят, да убиват дечица. 

В най-добрите традиции на сталинистката пропаганда

 Изобщо не е изключено службите сами да са изфабрикували поста.
Появи се и уникално писмо на „Инициативен комитет на силоваците, които обещаха, че за всяка сълза на техните деца, децата на протестиращите ще плащат с кръв, че правителството може да си либералничи с „продалите се на Запада“ митингуващи, но те ще ги намерят дори в чужбина, като използват служебното си положение”. 
Представяте ли си на каква малоумна плоскост са изведени сериозните проблеми на Русия. Декларацията, разбира се, може да е фейк, но защо тогава руските държавни тв канали съобщиха за нея с такъв патос. Едва ли е случайна. 
Популярната руска блогърка Виктория Гарсия- Бернал коментира: „Ако това не е фейк, имаме работа с 

абсолютно неадекватна група силоваци”

 Което не е никаква изненада, ако питате мен. Та нали сам шефът на „Россгвария” генерал Виктор Золотов  извика на дуел опозиционния лидер Алексей Навални, който го уличи в тежка корупция при снабдяването на бойците му с хранителни продукти. Сега същите момчета пребиват жестоко привържениците на същия този Навални, излезли по улиците. Самият опозиционер е зад решетките. И може да остане там доста дълго.
В това време Владимир Путин, облечен в кожени дрехи, без каска, нарушавайки по този начин правилата за движение, отиде на рокерски фест в Севастопол, яхнал  мотор. Там беше почетен гост на любимите и на много наши предатели банда „Нощни вълци. Та и ние си имаме неадекватни групи от всякакъв род, които могат да ни докарат голяма беля. Включително и такива с униформи.