Съюзници-предатели отказват оръжие на Украйна, партньорите на Путин - по-лоялни от тези на Киев

Борещите се за свободата на украинците, създават антиукраински фронт

Авторът

Авторът

Вадим Зайдман, Каспаров.ru

Преди  дни говорителят на Държавния департамент Матю Милър каза, че през 2024 г. Украйна няма да получава от САЩ помощ на нивото от 2022-23 г., че Украйна трябва сама да стои на краката си и сама да произвежда оръжие: "Ние винаги сме били ясни, че искаме Украйна да бъде независима страна и да може да стои на краката си. Ще продължаваме да подкрепяме Украйна. Толкова дълго, колкото е нужно. Това не значи, че ще продължим  да ги подкрепяме на същото ниво по отношение на военното финансиране както през 2022-23 г. Не смятаме, че това е необходимо, защото целта е, както казах, Украйна да стои на собствените си крака, да помогнем тя да построи собствена индустриална база, своя собствена военно-индустриална база, за да може сама да финансира и да произвежда боеприпаси.“  

С една дума, спасяването на давещите се (подложените на руска агресия) е работа на самите давещи се (подложени на руска агресия).

И веднага след това, сякаш за да илюстрират думите на говорителя на Държавния департамент, Белият дом и Пентагонът обявиха, че може да прекратят  снабдяването на Украйна с ракети за ПВО-комплексите Patriot.
 При това го обявиха публично, гръмогласно, за да може Путин да си направи съответния извод от тази грандиозна новина.
И като "бонус" към тези новини, за да е пълен комплектът и радостта, Дания обяви, че отлага доставката на изтребители F-16 за Украйна с половин година.
Просто започна да се оформя някакъв 

антиукраински фронт

 от един вид съюзници на Украйна.

Позицията на САЩ, огласена от Матю Милър, разбира се, е абсолютно безсъвестна и подла позиция. Особено с оглед на това, че САЩ се сред страните, подписали печално известния Будапещенски меморандум, гарант на сигурността на Украйна, което директно е обозначено в заглавието на документа – и именно вследствие на неизпълнените ангажименти към Украйна по този меморандум, сега Украйна е подложена на агресия от страна на Русия. Затова да се помогне на Украйна да устои в тази страшна геноцидна война за САЩ е задължение, а не благотворителен жест. И не само заради Будапещенския меморандум, но и заради това, че става дума не само за свободата и суверенитета на Украйна, а по същество за цяла Европа. Сега Украйна с цената на живота на своите граждани защитава не само своята, но и европейската свобода. Това вече стана толкова очевидно и общоизвестно, че дори генералният секретар на НАТО го каза наскоро. 
Разбира се, че Украйна трябва да може да стои на краката си и да бъде самодостатъчна – кой го оспорва? Но!
Да се изисква от Украйна да способност сама да стои на краката си, да е самостоятелна и сама да осигурява необходимото ще може и ще е необходимо след като САЩ и другите съюзници ѝ помогнат да надделее над ОБЩИЯ враг – общ за целия свободен свят.
Да се изисква подобно нещо и да се говори за намаляване на без друго недостатъчната помощ в момент, когато Украйна с последни сили, кървейки, се сражава със страшен враг, който при това е подпомаган с оръжия от Сверена Корея,  Иран и Китай – това е подло. 

Това е предателство

 Това е удар в слънчевия сплит. И просто слепота, застрашаваща да се превърне в катастрофа не само за Украйна, но и за съдбите на европейските страни. Които ще са следващите в списъка на Путин за денацификация и демилитаризация.

И това, ще се повторя, става на фона на устойчиво снабдяване на Русия с въоръжения от Северна Корея, Иран, а явно също и от Китай. При това Северна Корея вече доставя на Путин не само снаряди, но и балистични ракети, и първите бяха изстреляни от вермахта срещу Украйна точно за Нова година.

Представителят на американското правителство Джон Кърби: "По наши данни, Северна Корея е предала на Русия балистични ракети. На 29 декември Русия е изстреляла най-малко една балистична ракета срещу Украйна. Тази ракета е паднала в полето в Запорожка област. На 2 януари Русия е изстреляла няколко севернокорейски балистични ракети при масирана ракетна атака."

Оказа се, че Русия има къде по-надеждни съюзници, отколкото Украйна.

P.S. Чакаме поредните изявления за дълбоки, много дълбоки и най-дълбоки загрижености от страна на "съюзниците" на Украйна. А основният ѝ "съюзник" много навреме прекрати доставката на ракети за Patriot.
Мъдро решение. Нали главното е да не се допуска ескалация.

Превод: Faktor.bg