Стево „Коминтерна“ изплю камъчето - истинската история е заплаха и не трябва да бъде допускана дори и с цената на репресии

Българи е имало и продължава да има, а срамният акт на управляващите в Северна Македония сега ще стане достояние на цяла Европа

Стево Пендаровски

Стево Пендаровски

Методий Иванов

Забранителен списък с лица, сред които български евродепутати, политици и граждани, които да не бъдат допуснати на предстоящото на 04.02.2023г. честване на рождението на големия български революционер Гоце Делчев в Скопие - подобно сталинистко по дух предложение направи след свикания от него Съвет по сигурността македонският президент Стево Пендаровски. Неслучайно наричан "Коминтерната", този висш представител на властите в Скопие си позволи да поиска ограничаването на демокрацията и двустранните отношения с думите:

"Да бъде забранено влизане в страната на един евродепутат от България и на няколко други лица от България, заради предишни и продължаващи техни действия против Северна Македония. Ако тези лица искат да влязат в страната – да не им бъде позволен достъпът, а ако са вече вътре в страната – да им бъде отказан престоят и да бъдат обявени за персона нон-грата. Ако на 04.02 не реагираме както би реагирала всяка сериозна държава, има риск да дойдат много хора с лоши намерения към Македония и към македонците".

Явно според Стево "Коминтерната" 

хората, които казват истината, са „с лоши намерения“

 Всички онези, които желаят да помогнат на РСМ да се отърси от юго-комунистическите заблуди, като представят обективните факти от нашето минало, или въобще си позволяват да дискутират общата ни история, според него са опасни за Северна Македония и нейните граждани. 
Ето, че най-накрая македонистите се изпуснаха и изплюха камъчето - истинската, обективна история е заплаха и не трябва да бъде допускана, с цената на всичко - репресии, забрани, инсценирани процеси, палежи и стрелби по културни клубове, побоища като това над Християн Пендиков от Охрид. Само че тя е заплаха не за обикновените хора там, а за държавотворната идеология на македонизма, наследена от тоталитарния режим на Титова Югославия, и за властовия елит на тази млада държава, който я управлява и владее умовете и сърцата на северномакедонските граждани, именно благодарение на тази мракобесна доктрина. Заплаха е за тази доктрина, защото тя е

основана върху отричането на българската история

 и на българския характер на голяма част от населението на Македония допреди идването на комунистите, както и на насаждането на омраза срещу България и българите – както в миналото, така и днес. Апропо, по същата причина и наглед елементарното изискване за вписване на македонските българи в конституцията на РСМ е огромна заплаха за македонизма, от изпълнението на което те панически бягат и отлагат – защото според същата тази доктрина, в Македония няма и никога не е имало местни българи, а македонците са напълно отделен, нямащ нищо общо с българите народ.
Е, имаме лоши новини за Стево "Коминтерната" – българи е имало и продължава да има, а неговият срамен акт сега ще стане достояние на цяла Европа. Целият Европейски съюз най-сетне ще разбере, че управляващите в Скопие не желаят да допуснат български граждани да отдадат почит на една историческа личност, която на всичкото отгоре е била българин като тях - Гоце Делчев! 

Трагикомедията е пълна покрай факта, че не само всички роднини, съратници и приятели на великия Гоце Делчев, не само купищата документи от епохата и мнозинството историци потвърждават еднозначно неговата етническа принадлежност, но и самият Стево Пендаровски неотдавна призна тази истина, при това публично, в свое телевизионно интервю*. Вероятно някой би казал, че това е признак на шизофрения. Кой знае, може пък и да е нарочно - може би той разчита, че в даден момент ще му се наложи да пледира за невменяем, за да избегне възмездието от страна на дълго лъганите си сънародници?

За финал ще завършим с другата изцепка на Стево „Коминтерната“ Пендаровски, изречена в рамките на същото интервю, по адрес на българския външен министър Милков. Притиснат от обстоятелствата и журналистическите въпроси, гузен от собствената си морална деградация, Стево отново извади старата югославска опорка за "младенците от Ваташа" и предложи на българския министър следното:

„Традицията на клане, стрелба и насилие се завръща в Македония. Само това твърдение може да е правилно, ако има предвид периода 1941-1944. Когато техническият министър на външните работи има време, може да се разходи до Ваташа, да види част от тази традиция“.

Да, донякъде е разбираемо (и комично!), когато македонистите изпаднат в безтегловност при липса на аргументи, как отчаяно прибягват до тази 

евтина манипулация тип whataboutism

 Отклоняването на вниманието обаче не винаги е добър прийом. Затова, нека при удобен случай някой попита Пендаровски, Ковачевски и останалите управляващи от бившата комунистическа партия (а сега СДСМ), защо продължават да мълчат за другия трагичен и далеч по-кървав погром от историята на същото това село Ваташа, а именно избиването от страна на сърбите на 40 българи по време на Тиквешкото въстание? Защо мълчат и за Дебърското въстание, и за останалите зверства и насилия, извършени по време на сръбската окупация, която продължават свенливо да наричат „периода между двете световни войни“? Защо мълчат за „Кървавата Коледа“ и хилядите избити без съд и присъда през 1945 г., за репресираните, изпратените в комунистическите концлагери или садистично убити хора, само защото са били българи? Защо тези теми не присъстват в учебниците и медиите в РСМ? 

Въпросите са риторични и отговор от Стево не очакваме, но въпреки това отново имаме лоши новини за него и останалите македонисти – благодарение на усилията на българските политици и дипломати, условието за разкриване на 

досиетата и архивите на зловещата югославска държавна сигурност УДБА

 е част от преговорната рамка за прием в ЕС. Така че, истината за комунистическите престъпления, както и за целия процес по насилственото създаване на новата македонска нация и език, проведени чрез масов терор и репресии над всички онези, които открито са заявявали своята българска принадлежност, скоро също ще излезе на бял свят. 
И това ще бъде един свят, в който място за македонизма просто няма.

*Снимката е от телевизионното интервю от 21.6.2019г., в което Стево Пендаровски признава в прав текст, че Гоце Делчев се е изяснявал като българин.