Жертвени агнета от стадото срещу корона от коронавируси за Румен Радев

Можеше да имаме президент поне по време на страшната жътвата, която отнася човешки животи

Румен Радев

Румен Радев

Светослав Пинтев 

Вчера Румен Радев категорично доказа, че работи с всички сили за разделението на нацията, но дори и това вече е „бял кахър”. 
Започвам да  мисля, че на т.нар. български президент от Кремъл  са му обещали корона като на Путин, но по-малка, разбира се, ако използва коронавируса, за да разклати европейска България. И той се напъна в последната си безумна реч. Изплете си 

царски венец от коронавируси 
  
Предложи на народа си т.нар. стаден имунитет,  при който да оцелеят само най-силните и приспособими екземпляри, в духа на теорията на Дарвин. Естественият подбор очевидно е най-правилното решение за „социалния президент”, издигнат от радетелите за „социална държава”.  Но е повече в традициите на националсоциализма.
Няма друго обяснение за вчерашната реч на президента освен 

внезапен пристъп на безумие
 
или бленуването за парче от безконтролната пожизнена власт, каквато си мисли, че си е осигурил Путин. Радев, естествено, е маляк за неговото място, но и да се отчита само пред Батюшката сигурно много му харесва. Нещо като български Малюта Скуратов,  опричника на Иван Грозни, останал в историята като най-големия народен мъчител. 
Това, че 

Кремъл се стреми да използва пандемията

,за да руши ЕС, както се видя ясно от пиар акцията в Италия и разпространеното от Москва видео  на италиански дядо,  свалящ европейското знаме, за да вдигне руското, е очевидно. Неочакваното е, че Румен Радев се съгласи с такава охота за изиграе ролята на този дядо у нас.

Какво падение

  Здравият разум, дори, когато си правиш политически сметки,  несъмнено изисква да подкрепиш усилията за овладяване на пандемията на наша територия. Тогава и противници, и привърженици щяха да кажат : ”Браво!” И тези, които не го понасят щяха да признаят, че се държи като 

баща на нацията по време на бурята,

 по време на страшната жътвата, която отнася човешки животи. Не стана така, видяхме, че той е готов на жертви, жертвени агнета от стадото. И така се вписва в профила на чужд резидент, издигнал се до президент, колкото и да не ни се иска. Практика, която не е чужда на бившето КГБ, между другото.
Да заложиш на първосигналното, на естественото, но пагубно желание на хората да излязат на улиците и да си живеят, както са си свикнали, е последното, което се очаква от един държавен глава.
Безотговорността на президента на Шипка беше приета като недооценяване на ситуацията, но сега вече сме във вихъра на пандемията и 

извинение няма

„Затова трябва да си поставим ясна национална цел: възможно най-бързо, управляемо и безопасно връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната с обединените усилия на институциите и на всеки един от нас", заяви президентът.
На каква експертиза почива това гениално прозрение, г-н президент? 
Военните експерти от обкръжението му ли го казаха. Почитателите на маршал Жуков, който пращал хиляди войници на безсмислена смърт с вечната максима на руските властници: "Баби еще наражают".
Но тук не е Москва.