​Д-р Генджев: Фанатични и неграмотни „войни на Исляма” покоряват Европа чрез нейния либерализъм

Мустафа Хаджи и ДПС участват в плана на Ердоган - да подчини Стария континент с Халифат до Великобритания

В речника на мигрантите има само „Аллах акбер!”, те няма да се интегрират с българските мюсюлмани, но с циганите в далавера ще влязат

В Турция ще има гражданска война, а до десет години ще се разпадне на две държави, казва пред Faktor.bg председателят на Висшия духовен съвет на мюсюлманското сунитско ханефитско изповедание в България

Интервю на Мая Георгиева

Д-р Генджев, през последните седмици огромни маси бежанци от Сирия и Близкия Изток заливат Европа, а мюсюлманското духовенство в България мълчи и не изразява никаква позиция, мълчи и политическата партия, свързана с тях – ДПС. Това някаква специална тактика ли е, какво се крие зад поведението им?

- Мюсюлманското изповедание на Мустафа Хаджи и ДПС на Местан са заети да угаждат на Ердоган, а той според министър-председателя Бойко Борисов пази Европа и България от бежанската вълна. В тихата дипломация липсата на позиция е особен вид съпричастност към шантажа на Турция над Европа. Всичко беше организирано от Ердоган - и този „демарш” с гумени лодки, и превземането на гръцките острови стана по команда. Зависимостите на г-жа Меркел докараха бедствие на германците и на интегрираните в Германия мюсюлмани. Забележете, че общностите на местните мюсюлмани се противопоставят на новите мигранти, които нямат никакви намерения да се интегрират. Те идват с претенции и изисквания към Европа. За съжаление това не са мигрантите от началото на 60-те години на миналия век, това не са бедните и готови на всякаква работа турци, които вече четвърто поколение обитават Германия, Швейцария, Австрия. Това са фанатично настроени, неграмотни „воини на Исляма”, покоряващи Европа чрез нейната слабост либерализма. Доктрината да приеме различните, да покровителстваме малцинствата и да насаждаме примирение в мнозинствата доведе до своя край. И въпреки че именно Меркел каза, че краят на мултикултурализмът е вече факт, покани в Германия над 800 000 мигранти. Аз няма да наричам тези хора бежанци, защото не са такива. Та ако се върнем в България, тези две обществени бедствия (Мюсюлманското изповедание на Мустафа Хаджи и ДПС, б.р.) мълчат защо участват в плана на Ердоган да подчини Европа, на религиозния план за възстановяване на османския Халифат, но до Великобритания, а не както е спрял преди векове пред стените на Виена.

Представляват ли бежанците мюсюлмани заплаха и за българските последователи на Мохамед, ще отворят ли те домовете си за прогонените?

- Мигрантите, както казах, идват тук и в Европа не с цел да работят, а да ги отглеждат богатите европейски социални системи  - както вече се видя, те отказват работа за по 1000 лева, а в Европа направо окупират социалните служби и вдигат бунтове. Аз уважавам сирийския народ, възпитаник съм на шейх Ахмед Кафтару, главният мюфтия на страната, който беше виден лечител и улема (учен), и знам, че сирийците са трудолюбив народ, земеделци. Ако бяха сирийски бежанци - да им дадем земя да работят, те не обичат подаяния, но не са такива. 69% от мигрантите от къде ли не са, не са без образование. В Сирия се държеше изключително на образованието и такива хора няма от там. Но идват от Афганистан, Ирак, Пакистан и другаде, където на практика няма държава, няма и образование, а тези хора които са тук и в Европа са именно от там. Те няма да хванат мотиката, защото идват от талибанските медресета, в речника им има само „Аллах акбер!”, но няма вяра. Те няма да се интегрират, няма да влязат в общение с българските мюсюлмани, но виж с циганите в далавера ще влязат и това е най-големият проблем. Това се вижда - каналджиите са цигани, в махалите има поддръжници на "Ислямска държава", цигански булки легитимират всякакви неизвестни елементи, идващи от бойните полета на Близкия Изток, и това е проблем за националната ни сигурност. Кой ще ми каже, когато излязат от бежанските центрове къде отиват тези лица? Кой ще поеме отговорност какво правят и къде работят тези хора – няма ги в трудовите бюра, няма ги по борсите, няма ги в предприятията, училищата, а са по улиците с телефоните и далаверата, всеки ден се колят по софийските улици, а центърът на столицата е наречен "Малката Арабия". Те не търсят и нямат допир до българските мюсюлмани, а както се вижда от Европа първите конфликти са с местната, интегрирана и умерена диаспора от мюсюлмани.

- Имате ли информация за преминаване през наша територия на опасни терористи, свързани с Ал Кайда и ИД?

- Конкретно при мене не е постъпвала такава информация! Но следя много внимателно оскъдните публикации по темата и най-вече движението на делата заведени, или опитите на прокуратурата да ги заведе. Намирам много за страшен фактът, че съдийката, която осъди имамите за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, си направи отвод по делото на привържениците на Ислямска държава, защото наели мъжа й за адвокат на подсъдимите. Другата съдийка по делото пък го размотава вече година и го прекратява за трети път по формални доводи, а зад гърба и прозира дългата ръка на ДПС. На 30 септември тази година само от кумова срама не ги пусна на свобода. Това отговорно поведение ли е? Държавническо ли е? С приоритет на националната сигурност ли е? НЕ! Точно това е моята информация - че среди в България имат интерес да се поддържа ниво на тревожност, на всяване на страх, за да може да има и спасители, и покровители отвъд границите и пределите на националния ни суверенитет.

- Анализатори твърдят, че сме изправени пред война на цивилизациите - на исляма и християнството - съществува ли такава опасност, къде да търсим корените на конфронтацията?

- Тава е пропаганда и лъжа. Много хора се стремят да се поругае и опетни паметта на Пророка Мохамед С.А.С и да го представят във светлината на това, което не е бил и не е завещал на последователите на Исляма. Малко известен факт е „Указ (Ахтинаме) на Пророка Мохамед за правата на монасите от Синайския манастир „Света Екатерина“, издаден през 20-те години на VII в., съхраняващ се в Истанбул”, а именно:

В името на Аллах Всемилостивия и Всемилосърдния!

Този указ, написан по заповед на Мохамед, син на Абдулла, Пророк на Аллах, Предупредителя и Носител на Благата Вест, за да не търсят оправдание идващите след нас.

Заповядах да съставят този документ за християните на Изтока и Запада, за тези, които живеят наблизо и за жителите на далечните земи, за християните, живеещи днес и за тези, които идват след тях, за християните, известни ни лично и за тези, които не знаем.

Всеки мюсюлманин, престъпващ и нарушаващ този указ, ще бъде сметнат за престъпил Божия Завет и съгрешил против Божия Обет и с такива деяния ще си навлече гнева на Аллах, независимо дали е владетел или простолюдие.

С това обещавам на всеки монах или странник, търсещ нашата помощ в горите, в пустините или в населените места, или в местата за поклонение към Бога, че враговете му ще бъдат прогонени от мен, от моите приятели и помощници от моето семейство и от всеки, който обяви, че ме следва, и ние навсякъде им обещаваме своята защита, понеже те са всъщност част от моя завет с Аллах.

И аз ще пазя всички, които са ми поверени, от всякакви гонения, притеснения или преследвания от техните врагове в замяна на поголовния данък, който те са се съгласили да плащат. Ако ли те предпочетат да защитят себе си и своята собственост сами, те притежават това право, и по отношение на това право никой да не ги принуждава против волята им.”

Как след този завет да си обясним безумията и варварството на бойците от ИДИЛ и отношенията им към християните и към всички, сега даже избиват своите като открити предатели. Има среди, които искат да ни представят религията като войнствена, кръвожадна и човеконенавистна, но ние знаем своите корени и завети на пророка и на последователните праведни халифи и това не е така. Политическият ислям, който формира терористичните групи на Ал Кайда, Ал Нусра и какви ли не образования, се храни от амбициите на враговете на Исляма, а потърпевши на тази политика първи са умерените мюсюлмани, които са в мир със себе си и своята религия. Те не я натрапват на другите и живеят от векове в съжителство с различните. Тук е основната разлика между тези, които препасват бомби и тези, които влизат с молитва в джамиите. Предоставям на вашите читатели тази прелюбопитен документ като свидетелство на думите ми (виж в галерия, б.р.).

Непознаването на исляма и изопачаването му не са ли причината за страховете на християните?

- Ето, точно за това говорих преди малко и Ви благодаря за въпроса. Ние умерените мюсюлмани оставаме в сянката на злото, причинено от терористите и вредните влияния на мюсюлманските сектанти като „Мюсюлмански братя”. Видяхте, че те нямат причина да развиват исляма в съжителство с другите религии, или да толерират дори единобожните такива. Те създават впечатлението, че Исляма цели изтреблението или подчинението на всички на ислямската доктрина, а това не е било и няма как да бъде! Тази пропаганда се прави от враговете на исляма. Те причиниха и Арабската пролет, и вълненията в Сирия, и разлагането на държави като Либия и Ирак. В Египет обаче не успяха и това донякъде даде глътка въздух на хашемидските кралства Йордания, Мароко и Алжир. Ние познаваме и обичаме нашата религия, не я противопоставяме на другите и искаме да се преборим с вътрешните си врагове, но не ни дават. Ето, в България аз искам отстраняването на Мустафа Хаджи, който сам призна, че е мюсюлмански брат и се гордее с това, а цялата система го пази - политическа, икономическа и чуждестранна. Но с помощта на Всевишния, моята борба с неправдата ще се увенчае с успех. Не защото това е моя битка, а защото аз искам мюсюлманите в България да стоят далече от политическия ислям, да не бъдат въвличани в братоубийствени войни, да не се противопоставят на свои братя мюсюлмани и най-вече - да са добри и почтени граждани на нашата държава, да не врагуват против нея и да имат своето достойно бъдеще тук. Ние сме длъжни да покажем истинското лице на Исляма и да разобличаваме лъжемюсюлманите, в това отношение сме в дълг на обществото.

- "Ислямска държава" се превърна в новия лидер на мюсюлманския свят, тя избива и обезглавява християните в Сирия, прогонва ги от родните им места, възможно ли е в името на Пророка Мохамед да се извършват такива злодейства, да се оправдават с вярата в него?

- Новият лидер не може да бъде "Ислямска държава", мюсюлманският свят няма лидер, след разпада на османския халифат в исляма няма лидерство. Ние имаме своята лична отговорност пред всевишния Аллах и в сънния ден всеки от нас ще отговаря за хората, които е подвел и заблудил от правия път. Нека да цитирам още малко от този любопитен документ от Пророка, за който споменах преди малко: „Нито един епископ да не се гони от епархията си, нито един монах от своята обител, нито един свещеник от храма, и нито един поклонник да не срещне препятствие по пътя на своето поклонение. Нито една от църквите или други християнски храмове да не се подлага на разорение или унищожение. Нито един камък от църковна сграда да не се използва за строеж на дом или джамия, и всеки мюсюлманин, престъпил тази заповед, да се смята за отстъпил от Бога и Неговия Пророк.

Епископите и монасите не подлежат на облагане с данък, ако живеят в горите или по реките, на Запад или Изток, на Север или Юг. В това аз давам честната си дума. Отсега те живеят под защитата на моето завещание и завет, и се ползват с всякаква защита от всички притеснения. В поправката на църквите ще им бъде предложена всяка помощ. С това те се освобождават от всякаква военна служба. Отсега те живеят под защитата на мюсюлманите.

Никой да не престъпва указанията на този документ отсега, та до Съдния ден.

Мохамед, Вестител на Аллах”.

Ясно се казва, че християните под покровителството на Пророка Мохамед С.А.С имат възможността да се развиват във вярата си от времето на пророка до Съдния ден. Така и ние отговаряме за своите действия и провокираните заблуди от днес до Съдния ден. А Съдния ден, всички ще се явим пред Всевишния Аллах и според нашите деяния той ще отреди, кои ще отиде в Дженета (рай) и кой ще отиде в Джехенем (ада), според неговите деяния на земята.

- Има ли запазени и други свидетелства, от които става категорично ясна волята на Пророка към християнството?

-Има много хадиси, които потвърждават, че исляма не е войнстваща, а градивна религия, която при извършването на благодеяния не дели хора на мюсюлмани и християни. Образованието е приоритетно за исляма и това дава развитие на много цивилизации, а спазването на закона, даден от Корана, е пример за организация и социална справедливост в обществото.

- Винаги сте бил критичен към разпространението на радикалния ислям в България чрез съмнителни фондации и проповедници, посято ли е учението им тук, пред изпитание ли е традиционният ислям?

- Никога не съм допускал, като отговорен мюсюлмански ръководител и български гражданин не съм разрешавал политически и радикален ислям. Винаги съм бил радетел на исляма на Пророка Мохамед С.А.С., сунитско-ханефитския месхеб (направление), най-многобройния и традиционен за мюсюлманите по света. Открих трите средни мюсюлмански духовни училища, в система на народната просвета към МОН. Разкрих Висшия ислямски институт с указ на Министерски съвет и това с единствената цел - религиозните представители, имамите, да бъдат обучавани в България. За съжаление последователи на мюсюлмански братя като Али Хайредин, Мустафа Хаджи и други изпратиха редица заблудени младежи в медресета на секти и те се върнаха с промити мозъци, и почнаха да насаждат вахабитски порядки сред мюсюлманите. Така се стигна и до частното вероизповедание в Сърница на Сайд Мутлу, и частната джамия в Пазарджик, за която никой не отговаря. Така се стигна до противопоставянето на исляма на обществото. Така се стигна и до съдилищата, и до показното обвързване на мюфтийството с тези хора, защото те са техен продукт.

Пазарджишкия кв. "Изток" продължава ли да бъде гореща точка за насаждане на радикален ислям, възможно ли е делото срещу Муса да се провали?

- От Главното мюфтийство на Мустафа Хаджи заявиха, че джамията там е частна. Това не е ли парадокс. Те са му издали на Муса документ, че е имам, те са актували строежа, те са назначили джамийското настоятелство, те се явяваха по делата и защитаваха вахабитите и накрая - няма проблем. А има, има голям проблем, защото освен, че служи на Ердоган, Мустафа Хаджи служи и на мюсюлманските си братя, а те се противопоставят на светската държава, борят се срещу християните, ограничават правата на другите мюсюлмани и искат Халифат. Вие как мислите - това ще спре ли? Няма да спре, докато държавата не си влезе във функциите и не отдели приоритетите си, и най-вече - престъпното смесване на толерантността с заплахата за националната сигурност. Промяната на държавната устройство си е престъпление по Глава първа от Конституцията. Проповядването на война си е углавно престъпление, а главният прокурор Сотир Цацаров ходи на крака при ислямиста Ердоган и какво си говорят, каква външна и вътрешна политика сформират, какви функции придават на личността на българския главен прокурор и какви ще бъдат неговите действия към халифатджиите, хайде да помислим заедно? Провала на съдебните дела ще доведе до още по-голяма чувство за безнаказаност срещу тези, цитирани от мене престъпления. Говореното и нищо неправенето ще доведе до изостряне на чувството на безнаказаност и до още по-големи проблеми на националната ни сигурност, както и отнемане на държавен суверенитет. А приказките, че някой - особено Ердоган-  ни пази, са от сорта да пуснем вълка в кошарата и да чакаме да води овцете на паша, това дали ще стане според Вас? Вълкът натръшква няколко животинки за удоволствие и повлича една, за да задоволи глада си - така става и в реалността….

- Как ще излезем от този хаос?

- Не искам да пророкувам, опазил ме Великият Аллах, но бих предвидил няколко неща, които има опасност да се случат в близките 10 години.

Първо, до две години в Турция ще има гражданска война. За това трябва да се вземат мерки да се защити държавният ни суверенитет и стена по границата да се построи.

Второ, до десет години Турция ще се разпадне на две държави,  ще се образува кюрдска държава в границите на части от три държави Турция, Ирак и Сирия. Никога турският народ не е бил талкова унижаван и поругаван, както при управлението на Ердоган. Това управление ще остане в историята като най-лошото и пагубно за турския народ. Нека великия Аллах да пази трудовите хора на двата народа от злини и войни, както и от техните политици. Ние винаги сме съжителствали мирно и братски.

Трето, България се обезлюдява, след десет години циганите ще бъдат повече от българите и е време, вместо да говорим за интеграция, да се мисли за спасяването на страна от демографски срив и да не заселват страната с мигранти мързеливци, а да я направим привлекателна за нашите прокудени деца в чужбина.

В галерия:Указ (Ахтинаме) на Пророка Мохамед за правата на монасите от Синайския манастир „Света Екатерина, подпечатан с ръката му