​Наследник на македонски войвода: Перверзия е да се веят знамена на ВМРО с флагове на Русия и Атака

Каракачанов е огледален образ на руския агент за влияние Доган

Днешното ВМРО е фалшификат, част от машината на ДС

Тези измислени и бутафорни „патриоти“ са създадени, за да служат на интересите на Кремъл, казва пред Faktor.bg правнукът на войводата Радон Тодев

Борис Тодев е роден през 1975 г. във Велинград. Потомък е на воеводата Радон Тодев(виж снимки в галерия, б.р.). Завършил е Немска гимназия в Пловдив и Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. От 2004 г. работи и живее в Канада.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Тодев, вие сте правнук на воеводата Радон Тодев, днес живеете в Канада, жива ли е тръпката „Македония“?

- Да, разбира се. Винаги е била и ще бъде. Кръвта вода не става.

- Но защо сякаш все повече ни е страх ясно да посочим, че Македония е българска кауза, вкарвайки проблема в клишетата „приятелство“, „добросъседство“ и т.н.?

- Първо искам да уточним нещо. Темата Македония и държавата Република Македония са две различни неща, макар да са свързани в голяма степен. Македония е българска кауза - поне на истинските българи. Друг е въпросът , че в безвремието, в което живеем има едно размиване на ценностите, което за съжаление не подминава и този въпрос. Миналото не може да се върне и ние трябва трезво да гледаме реалността, но и да си зададем въпроса - Какво може да направим днес, за да се коригират нещата? “Приятелството” и “добросъседството” са по принцип хубави неща, но те не трябва да се избутват на първи план за сметка на истината. А истината винаги излиза наяве - понякога след много време, но винаги……

- Познавате историята на македонските движения, какво е общото между ВМРО-БНД на Красимир Каракачонов и историческата организация ВМРО, създадена от дедите ви?

- Нищо! По заповед на Москва и в изпълнение на съветската тогава политика за Балканите - в лицето на Тито , Георги Димитров, Лев Главинчев и други национални предатели - ВМРО се подлага на тотално, нечовешко и жестоко изтребление. На първо място се разкъсва самата Македония, като всички знаем, че Титова Югославия и Гърция откъсват по-голямата и част. Започва един тотален геноцид и преследване на хората с българско самосъзнание. С тази задача са натоварени службите за сигурност на съответните държави, които доста добре си свършват работата. Резултатът е налице - виден е днес. В България картината не е по-различна. Активистите на ВМРО са подложени на жестоки репресии от Държавна Сигурност - избивани, изпращани в лагери, разселвани, семействата репресирани, лишаване от основни всякакви човешки права - като например правото да се следва в Университет и т.н. И това не е еднократен акт, а комплексен и продължителен процес, който има за цел пълното унищожаване на най-българската Организация ВМРО.

И понеже този процес е измислен и реализиран от хора професионалисти - школувани в лабораториите на КГБ - нещата не спират до тук. Те ясно осъзнават, че един ден ще дойде промяна и рано или късно ВМРО ще възкръсне - затова , за да продължат да контролират нещата те подготвят този свой проект - на бутафорна , фалшива организация, която да е копие, макар и грозно, фалшиво на автентичната ВМРО. В началото на т.нар. “промени” - след 1989 хората бяха доста наивни, добронамерени, лековерни и с открито сърце приемаха този фалшификат. В това число включвам и себе си. От 1994 година бях член на Студентското дружество “ Христо Силянов” на ВМРО - към ЮЗУ “Н.Рилски” Благоевград.

Много умело, чрез своите агенти - Красимир Каракачанов, Евгени Еков, Николай Кънчев и други , Държавна сигурност успя да контролира тази бутафорна Организация. Един по един, последователно и систематично бяха отстранявани неудобните им хора. Ще спомена като пример само младежката организация на ВМРО София, както и много други. Слагаха се марионетки, които да следват сляпо волята на вожда - Каракачанов, който постепенно узурпира цялата власт в Организацията чрез поредица от манипулации и интриги. Произведоха се удобни човечета като Джамбазки, например .Използваха се и се използват лица с авторитет - потомци на Легендарни дейци на ВМРО, за да се прикрива истинската и грозна фасада на структурата на Каракачанов.

През 1997 година ВМРО имаше доста солидна членска маса, която от тогава до днес прогресивно намалява. За да оцелее политически Каракачанов се включваше в много безпринципни политически обединения, използвайки името ВМРО за извличане на чисто материален и финансов бонус за себе си и за кръга около него. За да се стигне до днешното срамно и унизително положение, в което флаговете на ВМРО се веят заедно с руските и с тези на финансирата от Путин фашистка организация “Атака”.

Структурите са на обидно ниско равнище. Хората са разочаровани и обезкуражени. За мен това е дъното и определено най-ниското ниво на ВМРО през цялата ни славна история!

- Защо наричате структурата на Каракачанов „фалшификат“?

- Ами защото е точно това. Няма нищо общо с идеала и целите на автентичната ВМРО. Не се прави нищо за подобряване положението на нашите братя в Република Македония и в Гърция. Няма структура, няма живот, няма идеали. Един фалшификат има относително кратък живот.

- Какви интереси стоят зад „фалшификата“, кой го използва като политически инструмент, прозира ли дългата ръка на мутиралата БКП?

- Абсолютно. По-горе обясних ясно за какво става дума. ВМРО на Каракачанов е една интегрална част от машината за Измами и манипулации на Държавна сигурност, чиято жертва днес е българският народ. Ако мога да направя паралел - Каракачанов е огледален образ на един друг руски агент за влияние у нас - Ахмед Доган. Разликата е, че двамата работят по различни направления - турско и македонско. Но ръката, която ги води е една и съща - комунистическата Държавна сигурност!

- Но това не е ли политическа перверзия – комунистическият режим унищожи елита на ВМРО, разграби имуществото й, а днес манипулира обществото с македонската кауза и подставени лица?

- Цялата им същност, делата им, манталитетът им, начинът им на мислене и действие може да се характеризира относително добре с тази думичка - ПЕРВЕРЗИЯ….

- Дори и да загърбим чисто историческите различия, не ви ли притеснява фактът, че ВМРО на Каракачанов скачат срещу бежанци, цигани и турци, но мълчат когато Русия засяга интересите ни? Това ли е автентичното родолюбие и патриотизъм?

- Ама разбира се. Те за това са създадени. В крайна сметка да служат на руските интереси. Все пак нека не забравяме, че самото ДС е създадено от окупационната Съветска власт в България след 1944 година.

Сегашното ВМРО няма нищо общо нито с истинското Родолюбие, нито с истинския Патриотизъм! Именно затова те в крайна сметка се подредиха до себеподобните си структури - тези на финансираната от Кремъл псевдопатриотична организация “Атака”.

- Опасно ли е „кръвосмешението“ с проруската и националистическа партия на Волен Сидеров?

- Опасно е за тези, които вярват на Каракачанов. Всеки, който познава историята на автентичната ВМРО знае, че ВМРО никога не е била фашистка или расистка организация. Като пример само ще посоча четите на ВМРО от Западнородопския край - Чеча, съставени изцяло от патриоти - българомохамедани. Отделно албанците, които рамо до рамо с нашите братя са проливали кръвта си за Македония.

- Потомците на автентичното ВМРО настоявате за пълен финансов одит на управляваните от частната Фондация „ВМРО“ имоти в цяла България, какво очаквате да излезе от подобна ревизия?

- Познавайки т. нар. “Правосъдна система” в България - големи очаквания нямам, но това е по-скоро един морален акт, който всеки достоен човек би подкрепил.

- Как приемате успеха на Каракачанов на президентските избори?

- Бих казал по-скоро - частичен успех, защото в края на краищата той дори не достигна и балотаж.

Все пак - отдавам го на няколко фактора - първо - обединение на т.нар. “ патриотически формации” в единна структура. Второ - за тези избори Държавна сигурност умишлено отдръпна на заден план дразнещата хората фигура на Сидеров и избута напред сладкодумния Каракачанов. Трето - конюнктурата в България и в Югоизточна Европа в момента - наводнена от бежанци, които неминуемо предизвикват един конфликт на култури, религии, ценности и прочие. Това неизбежно създава страх, недоверие и напрежение. Процесът не е само в България, а в цяла Европа. Мисля, че се досещате кой има интерес от подобна среда…

- Наследниците на македонските войводи и комити имате ли идея да възстановите автентичната организация?

- Определено. Действаме, но с огромно внимание, защото искаме да се предпазим от проникване и компрометиране от самото начало. Каракачанов и хората от ДС, които са зад гърба му, много добре осъзнават на какво е способна автентичната ВМРО и от тук идва огромният им страх.

Подготвени сме за всякакви провокации, удари под пояса, лъжи, манипулации. Това е тяхното кредо.

Ние ще им покажем какво значи истински патриотизъм , какво значи просвещение, чест и достойнство, какво значи кураж и мъжество!

Ние сме ВМРО и там където е текло - пак ще тече !